Fish and chips van lekkerbekjes

Yes, het is weer vrijdag! Het weekend staat voor de deur en daarom hebben we vanavond wel iets lekkers verdiend toch? We maken er vandaag weer een Vis Vijdag van, met fish and chips van lekkerbekjes uit de oven.

Vis op vrijdag heb ik van huis uit meegekregen. Thuis aten wij op vrijdag standaard vis. Het gekke is dat ik dat vaak nog steeds doe. Op vrijdag eten we vaak vis, en op vrijdag deel ik ook regelmatig een visrecept op de blog. Een goede gewoonte.

Het voedingscentrum adviseert minimaal 1 keer per week vis te eten, maar wist je dat Nederlanders gemiddeld maar eens per twee weken vis eten? Zonde! Want het is zo lekker, en gezond.

Fish and chips wraps lekkerbek iglo

Fish and chips van lekkerbekjes

Deze Vis Vrijdag gaan we voor fish and chips. De traditionele Engelse fish and chips is een van de lekkerste (en makkelijkste) gerechten met vis. Gefrituurde vis met patat, heerlijk! Maar niet zo gezond en daarom bedacht ik een manier om toch van de lekkere fish and chips te genieten.

Door zelf frieten te maken van aardappel en zoete aardappel en deze samen met de Iglo Lekkerbekjes in de oven te bereiden maak je op een eenvoudige manier hele lekkere fish and chips klaar. De lekkerbekjes worden zo perfect gaar, goudbruin en knapperig, zonder extra vet toe voegen. Serveer de fish and chips met ijsbergsla, gebakken rode ui en remouladesaus.

En wil je de fish and chips nog een extra twist geven? Serveer het dan in een wrap! Ook lekker om hier in plaats van lekkerbekjes vissticks voor te gebruiken.

Fish and chips van lekkerbekjes

Bereidingstijd: 25 minutes

Kooktijd/baktijd: 20 minutes

Aantal: 2 stuks

Fish and chips van lekkerbekjes

Ingrediënten:

  • 1 zoete aardappel
  • 2 aardappelen
  • ¼ theelepel paprikapoeder
  • 1 rode ui, in ringen
  • 2 Iglo lekkerbekjes (naturel of in bierbeslag)
  • 2 handjes ijsbergsla, fijngesneden
  • 1,5 eetlepel remouladesaus
  • zout en peper
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 220 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Was de zoete en de gewone aardappelen en snijd ze in frietjes. Kook de aardappelen 5 minuten voor, dep ze hierna droog. Verdeel de reepjes aardappel over de bakplaat.
  3. Breng de frietjes op smaak met zout. peper en paprikapoeder en besprenkel met een beetje olijfolie. Leg de lekkerbekjes naast de frietjes op de bakplaat. Bak dit alles 20 minuten in de oven tot de lekkerbekjes goudbruin zien.
  4. Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ringen rode ui aan.
  5. Serveer de krokante lekkerbekjes met de frieten, sla, rode ui en remouladesaus.
  6. Variatietip: het is ook erg lekker om dit in een wrap te eten!
https://www.brendakookt.nl/2018/01/26/fish-and-chips-van-lekkerbekjes/

Fish and chips wraps recept

Dit artikel schreef ik in samenwerking met Iglo, lees mijn disclaimer

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Lisette says

    Hoi hoi..

    Hoe kan je er voor zorgen dat de zoete aardappel patatjes knapperig worden?

    • Brenda Kookt says

      Als je ze echt knapperig wilt hebben zul je ze wat langer moeten bakken, in dat geval zou ik voor minimaal 30 minuten gaan. Houd wel in de gaten dat de patatjes niet aanbranden.