Spinaziesalade met ei en kip

Deze spinaziesalade met ei en kip is een super snel en lekker bijgerecht dat het goed doet bij de lunch, of bij de avondmaaltijd.

Nu het winter is ben ik niet zo van de salades. Het koude eten staat me niet zo aan, geef mij maar een kommetje soep of gewoon een boterham als lunch. Toen ik vorige week verse spinazie over had wilde ik er toch iets lekkers mee maken. Het werd deze salade, die verrassend goed smaakte. Wie weet ben ik nu om en ga ik weer vaker aan de salade :)

Spinaziesalade met ei en kip

De ingrediënten zijn super simpel: gepocheerde kip met een beetje pesto, een gekookt eitje, avocado en croutons. Maar het resultaat is super lekker, weer eens iets anders dan ijsbergsla.

Spinaziesalade met ei

Spinaziesalade

Bereidingstijd: 30 minutes

Aantal: 2 personen (bijgerecht)

Spinaziesalade

Ingrediënten:

 • 1 kipfilet, circa 100 gram
 • 500 ml kippenbouillon
 • 1 ei
 • 1 theelepel groene pesto
 • halve avocado
 • 100 gram verse spinazie
 • handje croutons
 • *Voor de dressing:
 • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
 • halve theelepel groene pesto
 • zout en peper

Bereiding:

 1. Pocheer de kipfilet in kippenbouillon. Zorg er voor dat het water goed warm is, maar net niet kookt. Met ongeveer 8-10 minuten is de kipfilet gaar, controleer dit. Haal de gare kip uit de bouillon en laat het afkoelen. Snij de kip hierna in blokjes en roer een theelepel groene pesto er door.
 2. Kook het ei gaar in ruim water.
 3. Lepel de avocado uit het vruchtvlees en snijd dit in blokjes. Snijd het gekookte ei ook in blokjes.
 4. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
 5. Verdeel de spinazie over een grote kom en roer de blokjes kipfilet, avocado en ei er door. Verdeel de dressing erover en roer het goed door elkaar. Verdeel tot slot de croutons door de salade.
https://www.brendakookt.nl/2018/01/24/spinaziesalade-met-ei-en-kip/

Spinaziesalade met ei recept

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. Peter says

  Het lijkt me een lekker recept. Eigenlijk heel eenvoudig. Ik vroeg me wel af of de tijd die je noemt om de kipfilet te blancheren goed is. Ik ben altijd huiverig voor niet gare kipproducten vanwege de salmonella bacterie. Heb even gegoogled en zag dat de tijd die men aangeeft bij het koken van kipfilet, dus niet blancheren dat altijd langer duurt, langer is dan die 8 tot 10 minuten die in het recept staan. Hier wat ik gevonden heb:
  https://nl.m.wikihow.com/Kipfilet-koken

  • Michel says

   Kipfilet van 100 gram is eigenlijk maar een heel klein filetje he. Ik kreeg hem ook wel gaar in 10 minuten. Maar Brenda zette er daarom ook bij: controleer of deze gaar is.