Broodje gezond met avocado, kip, tomaat en ei

Met de #backtonormalchallenge gingen we gister op dag 3 voor een broodje gezond. Mijn broodje gezond met avocado, kip en tomaat was zo lekker dat ik het recept vandaag met jullie deel.

Heel eerlijk: ik ben niet zo’n fan van het traditionele broodje gezond met ham, kaas, sla, tomaat en ei. Dit is een broodje dat ik niet zo snel zou kiezen als ik ergens lekker ga lunchen. Als ik zelf een lekker broodje gezond maak dan versta ik dit hier ook niet per se onder. Wat mij betreft is een broodje gezond een broodje met een aantal gezonde en lekere ingrediënten.

Broodje gezond met avocado, kip, tomaat en ei

Een broodje gezond is ook niet per se echt gezond. Vaak is het een wit broodje met een lik roomboter, een dikke plak kaas en ham, en mayo. Veel vette producten, die ook nog eens relatief veel zout bevatten (wit brood, kaas en ham). Ik ga liever voor een bruin broodje (bevat meer vezels) en lekker veel groente. Wist je dat een een broodje om door te kunnen gaan voor een gezonde keuze minimaal 50 gram groente moet bevatten?

In dit geval gebruik ik geen boter of margarine maar besmeer ik mijn bagel met avocado. Hierop gaat een plukje rucola, kipfilet, gekookt ei en een tomaatje. En voor de smaak voeg ik een lekkere verse groene pesto toe.

Het resultaat is een goed belegd broodje gezond. Al weet ik niet of dit de gezondste keuze ever is, heel erg lekker is hij wel! En jezelf verwennen moet zo nu en dan ook kunnen toch?

Broodje gezond met avocado recept lunch

Broodje gezond – Met avocado, kip, tomaat en ei

Bereidingstijd: 20 minutes

Aantal: 1 stuk

Broodje gezond – Met avocado, kip, tomaat en ei

Ingrediënten:

 • 1 meerzaden-bagel (of ander broodje)
 • halve avocado
 • klein handje rucola
 • 3 plakjes gerookte kipfilet
 • 1 ei
 • 1 tomaat
 • 2 theelepels verse groene pesto
 • 1 eetlepel pijnboompitjes
 • zout en peper

Bereiding:

 1. Kook het ei in 6 minuten gaar. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
 2. Lepel het vruchtvlees van de avocado uit de schil en prak dit in een kommetje fijn. Breng op smaak met zout, peper en een halve theelepel groene pesto. Verdeel het avocadomengsel over de opengesneden bagel en verdeel de rucola hierover. Beleg dit met de plakjes kipfilet.
 3. Snijd de tomaat en het gekookte ei in plakjes en leg dit op de kipfilet. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel hierover de groene pesto en bestrooi tot slot met pijnboompitjes.
https://www.brendakookt.nl/2018/01/11/broodje-gezond-met-avocado-kip-tomaat-en-ei/

Broodje gezond met avocado recept

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. Marion says

  Ik zag in je stukje over de bagel de kip niet voorbij komen dus dacht brenda heeft iets vergeten. Maar gelukkig in het recept staat de kipfilet er wel bij.😜

 2. Deb says

  Wat een heerlijk recept! Dit broodje neem ik van de week mee naar mijn werk!

 3. Brenda says

  Dit is echt een heerlijk recept, dit broodje ga ik vaker maken.

 4. Laura says

  Oooh heb m vandaag gemaakt, wat een heeeerlijk broodje!!

 5. tamara haverkamp says

  Een echte favoriet bij ons in de familie nadat ik hem eerst een keer voor mezelf heb gemaakt en later een keer voor mijn moeder toen ze kwam lunchen. Nu maakt mama hem ook voor mijn papa of voor visite als die komen lunchen. Dus een echte topper!!

 6. Marianne says

  Dank je wel voor het recept. Het was heerlijk!!!