Zuurkoolrolletjes met ham

Zo, de vakantie is weer voorbij, tijd om weer normaal te doen! Daarom deel ik vandaag weer een makkelijke maaltijd met jullie, deze lekkere zuurkoolrolletjes met ham.

Al eerder vertelde ik dat ik vanaf vandaag weer back to normal ga, zoals jullie van me gewend zijn in januari. Het is tijd om weer even gezonder te eten en normaal te doen. Dus niet meer zoveel snoepen ;) Doe je mee? Hier lees je meer over de backtonormal challenge die we deze maand op Instagram doen.

Na de drukke decembermaand die helemaal in het teken stond van sinterklaas- en kerstrecepten vind ik het ook heerlijk dat we hier op de blog ook weer back to normal gaan. Je kunt weer lekkere makkelijke maaltijden verwachten, maaltijden die je ook na een dag werken nog op tafel kunt zetten.

Zuurkoolrolletjes met ham

Ik trap de maand af met deze lekkere zuurkoolrolletjes met ham. Als we zuurkool eten gaan we vaak voor deze ovenschotel die super lekker is, maar wel veel vlees bevat (rookworst, gehakt en spek). Deze keer wilde een iets gezonder recept met zuurkool eten en dus bedacht ik deze variant op de zuurkoolrolletjes.

Het is in feite een snelle zuurkoolstamppot verpakt in een plakje ham. Lekker op smaak gebracht met kerrie met stukjes ananas en rozijntjes.

Zuurkoolrolletjes met ham

Bereidingstijd: 40 minutes

Aantal: 4 personen

Zuurkoolrolletjes met ham

Ingrediënten:

  • 600 gram aardappelen
  • 400 gram zuurkool
  • snuf Kerrie
  • 3 ringen ananas
  • 2 eetlepels rozijntjes
  • 8 plakken ham
  • 50 gram geraspte kaas
  • zout en peper
  • olie of boter om in te vetten

Bereiding:

  1. Kook de aardappelen gaar, giet het kookvocht op en laat even uitstomen.
  2. Verwarm de oven voor op 180 ° C en vet een ovenschaal in.
  3. Laat de zuurkool goed uitlekken. Snijd de ananas in blokjes.
  4. Stamp de aardappelen fijn, voeg een klein beetje van het kookvocht toe om het extra smeuïg te maken. Breng op smaak met zout, peper en kerrie en roer de zuurkool, ananas en rozijnen er door.
  5. Verdeel de stamppot over de plakken ham en rol deze op. Leg ze rollen ham in de ovenschaal en verdeel hierover de geraspte kaas.
  6. Verwarm de zuurkoolrolletjes 15 minuten in de oven.
https://www.brendakookt.nl/2018/01/08/zuurkoolrolletjes-met-ham/

af

adfs

TIP: Neem een kijkje in mijn winkeltje en bestel mijn handige maaltijdplanner en boodschappenplanner! Hier bestel je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. SterkInDeKeuken says

    Dit is wel een leukere manier om zuurkool te eten dan de klassieke variant, lekker creatief bezig!