Hawaii borrelbroodje – Hapje bij de borrel

Zo met oud en nieuw voor de deur is het tijd voor lekkere hapjes. Als je nog opzoek bent naar een lekker hapje dan zijn deze snelle (en lekkere) Hawaii broodjes een goede tip!
Eigenlijk ben ik even klaar met veel lekker eten en is het weer tijd om back to normal te gaan. Maar met Oud en Nieuw voor de deur gaan er toch wat lekkere hapjes gemaakt (en gegeten) worden. Dat lekkers hoort er toch bij. In januari gaan we wel weer back to normal, en eten we weer lekker gezond.

Hawaii borrelbroodje

Dit Hawaii borrelbroodje is in feite een stokbroodje met daarop een lekker romig mengsel met kaas, ham en ananas. Het mengsel kun je vooraf klaarmaken en last-minute op je broodje smeren voor hij de oven in gaat.

Het resultaat: pizza Hawaii, maar dan op een kleiner borrelbroodje.

P.s. dit hapje doet het ook goed op housewarmings en verjaardagen ;)
hawaii broodje
Hawaii borrelbroodje – Hapje bij de borrel

Bereidingstijd: 20 minutes

Kooktijd/baktijd: 20 minutes

Aantal: 12 stuks

Hawaii borrelbroodje – Hapje bij de borrel

Ingrediënten:

  • 1 stokbrood
  • 5 eetlepels crème fraîche
  • 150 gram geraspte kaas (ik nam extra belegen)
  • 100 gram beenham
  • 2 ringen ananas
  • halve eetlepel bieslook
  • snuf peper

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakblik met bakpapier.
  2. Snijd het stokbrood in 12 plakken en verdeel deze over de bakplaat.
  3. Snijd de beenham en ananas in fijne blokjes, snijd de bieslook ook fijn.
  4. Meng in een kom de crème fraîche met de geraspte kaas, beenham, blokjes ananas en bieslook. Breng op smaak met peper.
  5. Verdeel het kaasmengsel over de stokbroodjes en bak dit 20 minuten in de oven.
https://www.brendakookt.nl/2017/12/29/hawaii-borrelbroodje-hapje-bij-de-borrel/
hawaii borrelbroodje
———————————————-

TIP: Neem een kijkje in mijn winkeltje en bestel mijn handige maaltijdplanner en boodschappenplanner! Hier bestel je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Marielle says

    Lekker hoor. Borrelbroodjes zijn altijd een succes.

  2. Ineke says

    Hoi Brenda ziet er erg lekker uit maar gebruik je vers stokbrood of afbakbrood? Volgens mij gaan er uit een vers stokbrood toch meer dan 12 sneetjes? Groetjes Ineke