Kerstcake met chocolade topping

Tijd voor iets lekkers bij de kerstkoffie. Je gasten wil je wel ontvangen met iets lekker toch? Of misschien wil je juist wel iets voor bij de koffie meenemen als je bent uitgenodigd voor de kerstdagen? Ga voor deze lekkere kerstcake met chocolade topping!

Ik denk dat we het voor het kerstdiner allemaal aardig op een rijtje hebben. Het menu is bedacht, de belangrijkste ingrediënten zijn besteld bij slager en visboer. De komende dagen nog even boodschappen doen, en alvast beginnen met koken van de gerechten die alvast vooruit gemaakt kunnen worden.

Is het bij jou nog niet allemaal op orde? Neem dan hier een kijkje bij het Mix and Match Kerstdiner, of op deze pagina waar alle kerstrecepten bij elkaar staan.

Snelle kerstcake met chocolade

Kerstcake met chocolade topping

Deze kerstcake ziet er spectaculair uit toch? Schijn bedriegt, want het is juist super gemakkelijk om te maken. Ideaal dus voor de feestdagen, want er zijn al zoveel andere dingen die gekookt moeten worden.

De kerstcake is geïnspireerd op de welbekende dripcake. Een ronde taart met een topping van chocolade dat naar beneden van de taart ‘drupt’ en versierd is met allemaal lekkere dingen. Ik heb de dripcake getransformeerd tot een kerstcake. En hij is me toch lekker…!

Tip: Vind je het lastig om chocolade te smelten? Bekijk dit artikel.

Kerstcake met kerstkransjes

Kerstcake met chocolade topping

Bereidingstijd: 40 minutes

Kooktijd/baktijd: 1 hour

Aantal: 10 plakjes

Kerstcake met chocolade topping

Ingrediënten:

    Voor de cake
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 7 gram vanillesuiker (1 zakje)
  • Voor de chocoladeganache
  • 150 gram pure chocolade
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • Voor de versiering
  • chocolade kerstfiguurtjes
  • kerst M&M's
  • kerstkoekjes

Bereiding:

  1. Vet een cakeblik in, plaats eventueel een bakpapiertje in de vorm en verwarm de oven voor op 175 ºC.
  2. Meng de boter met de suiker en vanillesuiker. Klop dit tot het goed gemengd is en een romig mengsel ontstaat. Meng hierna een voor een de eieren door het mengsel. Voeg hierna het zelfrijzend bakmeel toe en mix dit goed door.
  3. Giet het beslag in de vorm en bak de cake in 60 minuten gaar. De cake is gaar als je er een satéprikker insteekt en deze er schoon uitkomt. Laat de cake afkoelen.
  4. Bereiding ganache: Bereid de ganache door de chocolade te smelten (au bain marie of via de magnetron. Voeg hierna één voor één de blokjes roomboter toe en roer het door elkaar. Als de ganache 30 ºC is, is de ganache klaar.
  5. Giet de ganache voorzichtig (bijvoorbeeld met een grote lepel) over de afgekoelde cake, zorg er voor dat er druppels over de zijkant druppelen. Dit kun je ook doen door met een lepel ganache aan de zijnkant te plaatsen.
  6. Versier de cake met kerstkoekjes, chocolade figuurtjes en kerstkransjes en M&M’s.
  7. Laat de cake op het aanrecht staan zodat de ganache kan stollen. Als je niet zoveel tijd hebt kun je hem ook in de koelkast zetten.
https://www.brendakookt.nl/2017/12/22/kerstcake-met-chocolade-topping/

Kerstcake 01

 

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *