Gehaktballetjes met cranberry en salie

Nog een lekker borrelhapje of amuse wat ik graag met jullie wil delen: gehaktballetjes met cranberry en salie.

Eigenlijk wilde ik het kerstballetjes noemen maar dan weet je niet precies wat het is ;) Nu wel. Het zijn lekkere kruidige gehaktballetjes op smaak gebracht met gedroogde cranberry, salie en sinaasappelrasp. Een super lekkere combinatie zeker met de cranberrysaus erbij.

Gehaktballetjes met cranberry en salie

Lekker om te serveren als borrelhapje tijdens de kerstdagen of bijvoorbeeld als amuse.

Kun je meer kerstinspiratie gebruiken? Neem een kijkje op deze pagina hier staan alle kerstrecepten bij elkaar.

Gehaktballetjes met cranberry en salie

Bereidingstijd: 35 minutes

Aantal: 16 stuks

Gehaktballetjes met cranberry en salie

Ingrediënten:

  • 350 gram gehakt
  • 50 gram gedroogde cranberries
  • 1 eetlepel fijngesneden verse salie
  • rasp van een halve sinaasappel
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 ei
  • zout en peper
  • Voor de cranberrysaus:
  • 150 gram verse cranberry’s
  • sap van een sinaasappel
  • 2 eetlepels honing of maple syrup
  • snuf kaneel

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakrooster met bakpapier.
  2. Snijd de gedroogde cranberries fijn en hak de salie ook fijn.
  3. Meng in een grote kom het gehakt met de gehakte cranberries, salie, sinaasappel rasp, geperst teentje knoflook, paneermeel ei, zout en peper. Draai hier 16 balletjes van.
  4. Verdeel de balletjes over het bakpapier en bak deze 15 minuten in de oven, tot de balletjes mooi gaar zijn.
  5. Bereid ondertussen de cranberrysaus. Verwarm de cranberries met het sinaasappelsap, honing en kaneel in een pannetje op medium vuur. Na ongeveer 10 minuten zijn de cranberries gebarsten, laat het hierna op zacht vuur nog 5 minuten pruttelen. Maak de saus glad door te pureren met staafmixer of blender.
  6. Serveer de warme gehaktballetjes met de cranberrysaus.
https://www.brendakookt.nl/2017/12/17/gehaktballetjes-met-cranberry-en-salie/

 

 

———————————————-

TIP: Neem een kijkje in mijn winkeltje en bestel mijn handige maaltijdplanner en boodschappenplanner! Hier bestel je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *