Ga naar de inhoud

Sinterklaas brownies

Als je me al langer volgt op mijn blog of social media kanalen dan weet je vast dat ik een brownie-lover ben. Als ik ergens uiteten ga check ik altijd of er een brownie bij de nagerechten staat. Liefst huisgemaakt en een beetje klef, ik houd niet van een brownie...
25 minuten Voorbereidingstijd
35 minuten Bereidingstijd
Delen op

Sinterklaas brownies

Als je me al langer volgt op mijn blog of social media kanalen dan weet je vast dat ik een brownie-lover ben. Als ik ergens uiteten ga check ik altijd of er een brownie bij de nagerechten staat. Liefst huisgemaakt en een beetje klef, ik houd niet van een brownie dat net een droog cakeje is. Dat is geen brownie. Tijdens Sinterklaas is er genoeg lekkers om je brownie mee te toppen. Daarom maakte ik deze lekkere sinterklaas brownies.

Sinterklaas recepten

Hier op brendakookt.nl heb ik inmiddels al heel veel sinterklaas recepten met jullie gedeeld. Van basisrecepten voor kruidnoten en gevuld speculaas tot sinterklaas tiramisu, de inmiddels beroemde sinterklaas monchou-taart en hartige banketletters. Er is een grote afwezige in dit lijstje, en dat zijn deze heerlijke sinterklaas brownies! Het is de hoogste tijd om dit recept vandaag met jullie te delen.

Sinterklaas brownies

Nu de gezelligste tijd van het jaar weer voor de deur staat, haal ik wat vaker mijn bakspullen tevoorschijn. De tijd van Sinterklaasliedjes, schoentjes zetten en natuurlijk… zoetigheid!

Sinterklaas brownies

Wat dat betreft zijn deze sinterklaas brownies per-fect! Dé sinterklaastwist zijn in dit geval heel veel kruidnoten. Er in, en er op! On top heb ik de kruidnoten afgewisseld met schuddebuikjes, chocolade kruidnoten en truffelkruidnoten. Zo lekker!

Je kan de brownies natuurlijk toppen met al je favoriete strooigoed. Pepernoten, marsepein, schuimpjes, karamel of andere lekkernijen.

Smeuïge brownies

Het resultaat is een hele fijne combinatie van zachte bijna smeuïge brownie met krokante stukjes kruidnoot. Ook heel leuk om samen met je kids te maken! Als je samen iets schandalig lekkers op tafel wilt zetten tijdens het heerlijk avondje moet je voor deze brownies gaan, ze zijn te lekker.

Tip: serveer de Sinterklaas brownie met een bolletje speculaasijs of een toef slagroom voor een extra feestelijk Sinterklaas toetje.

Sinterklaas brownies

Ingrediënten

stuks

Voor de topping:

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze sinterklaas brownies

Voorbereiding: 25 minuten
Bereiding: 35 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed de brownievorm met bakpapier.
2
Stap 2
Smelt in een steelpan op laag vuur de chocolade met de roomboter. Roer goed door en haal de pan van het vuur zodat het mengsel kan afkoelen tot kamertemperatuur.
3
Stap 3
Klop de eieren met de kristalsuiker, vanillesuiker en het zout schuimig. Roer het afgekoelde chocolademengsel erdoor.
4
Stap 4
Spatel het zelfrijzend bakmeel en cacaopoeder door het beslag. Roer hierna de kruidnoten door het beslag.
5
Stap 5
Verdeel het beslag over de brownievorm en bak de brownie 35 minuten in de oven. Het beslag is dan nog smeuïg, maar dat is juist goed.
6
Stap 6
Laat de brownie in 2 uur volledig afkoelen in de brownievorm.
7
Stap 7
Verwarm de chocolade voor de topping in de magnetron of au bain-marie (klik hier voor meer informatie hierover) en verdeel dit over de borwnies. Bestrooi met schuddebuikjes en de extra pepernoten. Laat dit een half uurtje opstijven voor je de brownies aansnijdt.
Bekijk ook andere recepten
MonChoutaart Paastaart met bokkepootjes en lemon curd
Croissant traybake met aardbeien en room
Kinder Bueno brownie
Chocolate chip haverkoeken

10 reacties

Mariken Meijer

vorig jaar voor het eerst sinterklaas brownies voor het sint- familie- feest gemaakt. Dit was een groot succes. De 16 stukjes waren in een mum van tijd op. Super lekker. Recept nu weer opgezocht en ik ga het dit jaar weer maken! Het is echt eenvoudig te maken en past helemaal bij de sinterklaassfeer.

Laat een bericht achter

Gerrie

Kan je ook een ronde bakvorm gebruiken en zo ja, van welke doorsnede?

Laat een bericht achter

Marjolein

Misschien een stomme vraag maar hoe lang duurt het schuimig kloppen van de eieren? En hoe ziet dat er uit? Alvast bedankt!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dit duurt een paar minuutjes, je klopt de eieren met de mixer op waardoor het een beetje gaat schuimen.

Inge Stevens

Ik heb iets minder kruidnoten erin gedaan end daarbij stukjes witte chocolade. Vinden mijn kleinkinderen heerlijk en ik ook. Bovenop doe ik hetzelfde. Staan nu in de oven, ik kan niet wachten. Maar mag ze dinsdagavond pas proeven! Dan vieren we Sinterklaas.

Laat een bericht achter

Dorieke

Welke maat vorm gebruik je hiervoor?

Brenda Kookt

Dat wordt een uitdaging Inge, om er zo lang vanaf te blijven ;)

Mniiek

In het voorstukje schrijf je dat je de kruidnoten erin en er op hebt maar in het recept zie ik alleen de kruidnoten erop terugkomen wanneer doe je de 150 gram kruidennoten die je er in doet?

Laat een bericht achter

Sanne

STaat bij stap 4

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op