Sinterklaas brownies

Hier op brendakookt.nl heb ik inmiddels al heel veel sinterklaasrecepten met jullie gedeeld. Van basisrecepten voor kruidnoten en gevuld speculaas tot sinterklaas tiramisu, de inmiddels beroemde sinterklaas monchou-taart en hartige banketletters. Er is een grote afwezige in dit lijstje, en op deze pagina. SINTERKLAAS BROWNIES!! Het is de hoogste tijd om dit recept vandaag met jullie te delen.

Als je me al langer volgt op mijn blog of social media kanalen dan weet je vast dat ik een brownie-lover ben. Als ik ergens uiteten ga check ik altijd of er een brownie bij de nagerechten staat. Liefst huisgemaakt en een beetje klef, ik houd niet van een brownie dat net een droog cakeje is. Dat is geen brownie.

Sinterklaas brownies

Wat dat betreft zijn deze sinterklaas brownies per-fect! Dé sinterklaastwist zijn in dit geval heel veel kruidnoten. Er in, en er op! On top heb ik de kruidnoten afgewisseld met schuddebuikjes, chocolade kruidnoten en truffelkruidnoten.

Het resultaat is een hele fijne combinatie van zachte bijna smeuïge brownie met krokante stukjes kruidnoot. Als je iets schandalig lekkers op tafel wilt zetten tijdens het heerlijk avondje moet je voor deze sinterklaas brownies gaan, ze zijn te lekker.

Sinterklaas brownies

Sinterklaas brownies

Bereidingstijd: 25 minutes

Kooktijd/baktijd: 35 minutes

Totale tijd: 1 hour

Aantal: 16 stuks

Sinterklaas brownies

Ingrediënten:

  • 175 gram pure chocolade
  • 200 gram roomboter
  • 4 eieren
  • 250 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snuf zout
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 25 gram cacaopoeder
  • 150 gram kruidnoten
  • Voor de topping:
  • 80 gram pure chocolade
  • schuddebuikjes
  • kruidnoten (ik nam verschillende soorten)
  • Extra benodigd: bakvorm van 21 x 21 cm

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed de brownievorm met bakpapier.
  2. Smelt in een steelpan op laag vuur de chocolade met de roomboter. Roer goed door en haal de pan van het vuur zodat het mengsel kan afkoelen tot kamertemperatuur.
  3. Klop de eieren met de kristalsuiker, vanillesuiker en het zout schuimig. Roer het afgekoelde chocolademengsel erdoor.
  4. Spatel het zelfrijzend bakmeel en cacaopoeder door het beslag. Roer hierna de kruidnoten door het beslag.
  5. Verdeel het beslag over de brownievorm en bak de brownie 35 minuten in de oven. Het beslag is dan nog smeuïg, maar dat is juist goed.
  6. Laat de brownie in 2 uur volledig afkoelen in de brownievorm.
  7. Verwarm de chocolade voor de topping in de magnetron of au bain-marie (klik hier voor meer informatie hierover) en verdeel dit over de borwnies. Bestrooi met schuddebuikjes en de extra pepernoten. Laat dit een half uurtje opstijven voor je de brownies aansnijdt.
https://www.brendakookt.nl/2017/11/23/sinterklaas-brownies/

Sinterklaas brownies

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Mniiek says

    In het voorstukje schrijf je dat je de kruidnoten erin en er op hebt maar in het recept zie ik alleen de kruidnoten erop terugkomen wanneer doe je de 150 gram kruidennoten die je er in doet?

    • Sanne says

      STaat bij stap 4

  2. Inge Stevens says

    Ik heb iets minder kruidnoten erin gedaan end daarbij stukjes witte chocolade. Vinden mijn kleinkinderen heerlijk en ik ook. Bovenop doe ik hetzelfde. Staan nu in de oven, ik kan niet wachten. Maar mag ze dinsdagavond pas proeven! Dan vieren we Sinterklaas.

    • Brenda Kookt says

      Dat wordt een uitdaging Inge, om er zo lang vanaf te blijven ;)

  3. Marjolein says

    Misschien een stomme vraag maar hoe lang duurt het schuimig kloppen van de eieren? En hoe ziet dat er uit? Alvast bedankt!

    • Brenda Kookt says

      Dit duurt een paar minuutjes, je klopt de eieren met de mixer op waardoor het een beetje gaat schuimen.

  4. Gerrie says

    Kan je ook een ronde bakvorm gebruiken en zo ja, van welke doorsnede?