Wat is er met deze koude regenachtige dagen lekkerder dan een beker hot choco? Omdat we volop in de sinterklaastijd zitten heeft de chocomel natuurlijk ook een sinterklaastintje. Warme chocomel met speculaaskruiden!
Vandaag ga ik even niet voor een sintbaksel maar een lekker drankje. Ik kan ontzettend genieten van een groot glas warme chocomel, natuurlijk met slagroom. Met warme chocomel kun je lekker variëren door extra ingrediënten toe te voegen. Zo heb ik voor deze sinterklaasversie speculaaskruiden toegevoegd en sinterklaastoppings.
Geluk in een glas, dat is wat je ziet. Warme homemade chocolademelk met speculaaskruiden en zelfgeklopte slagroom. Voor de finishing touch bestrooi ik de chocomel met mini marshmallows, schuddebuikjes en een paar truffelkruidnootjes. Dit is toch genieten?
Warme chocomel met speculaaskruiden
Ingrediënten:
- 50 gram pure chocolade
- 250 ml melk
- 1/4 theelepel bruine suiker
- snuf zout
- 1/4 theelepel speculaaskruiden, plus extra om te garneren
- 2 eetlepels geklopte slagroom
- mini marshmallows
- schuddebuikjes
- (truffel)pepernoten
Bereiding:
- Hak de chocolade in stukjes.
- Verwarm de melk in een pannetje op het vuur.
- Roer de stukjes chocolade door de warme melk. Roer dit goed door zodat de chocolade smelt. Doe de bruine suiker, een snufje zout en speculaaskruiden er bij.
- Schenk de chocolademelk in een groot glas of beker.
- Verdeel de slagroom er op, bestuif dit met speculaaskruiden. Maak de warme chocomel met speculaaskruiden af met mini marshmallows, schuddebuiken en pepernoten.
Lekker, ik heb hem gelijk gemaakt. Goede combi.