Sinterklaastaart – Carrot Cake – VIDEO

Dit jaar zijn niet alle wortels voor het paard van Sinterklaas, maar we gaan er ook mee aan de bak! Deze carrot cake is dé sinterklaastaart van dit jaar. Een topper!

Natuurlijk is er dit jaar ook weer een Sinterklaasweek op brendakookt.nl. De komende week deel ik weer de lekkerste sinterklaasrecepten met jullie. Ik trap meteen af met een topper, dé sinterklaastaart!

Dit jaar heb ik de klassieke carrot cake of worteltaart een sinterklaas twist gegeven. En ik ben er super blij mee, hij is heel erg lekker en mega goed gelukt!

Door het gebruik van donkere basterdsuiker is de taart lekker donker, en winters van smaak. Speculaaskruiden maken de taart extra lekker. En in een sinterklaas carrot cake, of worteltjestaart mogen kruidnoten natuurlijk niet ontbreken. Ze worden dubbel gebruikt, ín de taart en er op.

Kijk snel mee naar de leuke video waarin ik dit sinterklaasrecept bak!


Maak je liever iets anders voor het heerlijk avondje? Neem dan een kijkje op deze pagina, hier vind je alle sinterklaasrecepten bij elkaar.

Klik hier als je de video niet kunt zien. Klik hier om mijn andere filmpjes te bekijken, en vergeet je niet gratis te abonneren op mijn YouTube kanaal. Zo kun je mijn video’s als aller eerste bekijken!

sinterklaastaart carrot cake recept

Sinterklaastaart – Carrot Cake – Recept

Sinterklaastaart – Carrot Cake – VIDEO

Bereidingstijd: 20 minutes

Kooktijd/baktijd: 50 minutes

Aantal: 12 - 16 stukken

Sinterklaastaart – Carrot Cake – VIDEO

Ingrediënten:

  • • 150 gram boter
  • • 200 gram donkere basterdsuiker
  • • 150 gram geraspte wortel
  • • 2 theelepels speculaaskruiden
  • • snuf zout
  • • 2 eieren
  • • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • • 2 theelepels bakpoeder
  • • 120 gram gehakte kruidnoten
  • • 1 theelepel citroensap
  • • 120 gram roomkaas
  • • 50 gram zachte roomboter
  • • 1 theelepel vanille
  • • 5 eetlepels poedersuiker
  • • extra kruidnoten voor de garnering

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 175ºC en bekleed de bakvorm met bakpapier.
  2. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Meng de suiker met eieren, zout en speculaaskruiden. Roer de boter door het eimengsel. Spatel hierna het bakmeel, bakpoeder, geraspte wortel en de kruidnoten erdoor. Giet het wortelmengsel in de taartvorm en bak het 50 minuten in de oven.
  3. Laat de taart na het bakken afkoelen. Meng voor het serveren de roomkaas met roomboter, citroensap, vanille en poedersuiker . Smeer dit bovenop de worteltjestaart en bestrooi met extra kruidnoten.
https://www.brendakookt.nl/2017/11/18/sinterklaastaart-carrot-cake/

Sinterklaastaart worteltaart recept

TIP: Neem een kijkje in mijn winkeltje en bestel mijn handige maaltijdplanner en boodschappenplanner! Hier bestel je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Miron says

    Dat ziet er lekker uit, die gaan we proberen vandaag! Ik vroeg me alleen af hoe groot de bakvorm is die je hebt gebruikt?

    • Brenda Kookt says

      Ik zie dat ik inderdaad de maat van de bakvorm niet vermeld heb. Dit is een brownievorm van 21×21 cm. Je kunt ook een springvorm van 20 cm gebruiken.

      • Miron says

        Top, dankjewel! Het eindresultaat is geslaagd, erg lekker! 😃

  2. Pip says

    Klinkt erg lekker, ik vraag me alleen af waarom je zelfrijzend bakmeel gebruikt en ook bakpoeder, meestal doe je toch of/of?