Bloemkool uit de oven met tijm, Parmezaan en aardappeltjes

Het is weer maandag, er staat een nieuwe week voor ons klaar. Daarom is het tijd voor een makkelijke maaltijd. Deze week ga ik voor bloemkool uit de oven met tijm, Parmezaan en aardappeltjes. Ideaal als je niet zoveel tijd hebt om te koken, maar wel lekker vers wilt eten.

Bloemkool is een van mijn favoriete groenten. Dit komt vast doordat het met me de paplepel is ingegoten. Als dochter van een bloemkoolteler aten wij in het seizoen iedere week bloemkool. Je zou denken dat ik er op een gegeven moment genoeg van heb, maar niets is minder waar. Ik houd er nog steeds van!

En eerlijk: de verse bloemkool van het West-Friese land die wij eten is écht de lekkerste die er is.

Voorlopig is dit het laatste bloemkoolrecept dat ik met jullie deel. Het Hollandse bloemkool seizoen is bijna voorbij. We moeten er weer een aantal maanden op wachten voordat de verse bloemkolen van het land komen. Geniet daarom deze week nog een keer van een bloemkoolrecept!

Bloemkool uit de oven

Bloemkool uit de oven met tijm, Parmezaan en aardappeltjes

Bij deze schotel combineer ik bloemkool met aardappeltjes (dat blijft nou eenmaal super lekker) tijm en kerrie. Bloemkool en kaas zijn ook dikke vrienden, daarom strooi ik er voor de schotel in de oven gaat lekker wat snippers Parmezaan over.

Deze schotel van bloemkool uit de oven kun je heel goed voorbereiden. Zet de schaal de avond van te voren of ’s ochtend klaar en schuif hem voor je gaat eten de oven in.

Bloemkool uit de oven met tijm, Parmezaan en aardappeltjes

Bereidingstijd: 20 minutes

Kooktijd/baktijd: 25 minutes

Aantal: 4 personen

Bloemkool uit de oven met tijm, Parmezaan en aardappeltjes

Ingrediënten:

  • 1 grote bloemkool
  • 600 gram krieltjes in schil
  • olijfolie om in te vetten
  • 1 teen knoflook
  • 2 takjes tijm
  • snuf kerriepoeder
  • zout en peper
  • 60 gram Parmezaanse kaas, in snippers

Bereiding:

  1. Was de bloemkool en de aardappeltjes. Snijd de bloemkool in roosjes en snijd de grotere krieltjes in stukken. Kook de bloemkool en aardappeltjes 6 minuten voor.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 ° C en vet een ovenschaal in.
  3. Giet de bloemkool en aardappeltjes af en stop ze in een kom. Meng een geperst teentje knoflook, blaadjes van de tijm, kerriepoeder, zout en peper er door. Verdeel dit over de ovenschaal en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
  4. Bak de schotel 25 minuten in de oven.
https://www.brendakookt.nl/2017/11/13/bloemkool-uit-de-oven-met-tijm/

Bloemkool met tijm

KERST: Op zoek naar een lekker maar toegankelijk kerstrecept? Op deze pagina heb ik alle kerstrecepten bij elkaar gezet.

CADEAUTIP:  Bestel nu het limited edition kerstpakket! Het ideale cadeau voor relaties, personeel of vereniging. Ook kun je in mijn (digitale) winkel mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist los kopen, en vind je handige planners!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES