Smoothiebowl van rood fruit

Trek in een ontbijtje met veel fruit, frisse lunch of een flink tussendoortje? Ga dan voor deze smoothiebowl!

Inmiddels is mijn plantaardige challenge voorbij. Binnenkort laat ik jullie alles zien in een video, ik heb een film-dagboekje met de ups en downs voor jullie bijgehouden. Ik kan wel verklappen dat ik mijn schaaltje yoghurt met granola als ontbijt erg mistte. Een oplossing of vervanger daarvoor is deze smothiebowl.

Een smoothiebowl is een smoothie in een kommetje. Om de smoothie extra romig te maken gebruik ik deels bevroren fruit en een beetje melk (of soyadrink). En het aller leukste van de bowl: je kunt hem versieren met extra fruit en granola of muesli waardoor het er extra feestelijk en lekker uitziet.

Door bevroren fruit te gebruikt wordt de smoothiebowl wel erg koud. Daar moet je van houden op de vroege ochtend. Houd je hier niet van? Gebruik dan geen of minder bevroren fruit, dit vervang je door fruit uit de koelkast.

smoothiebowl maken

Recept – Smoothiebowl van rood fruit

Smoothiebowl van rood fruit

Bereidingstijd: 20 minutes

Aantal: 1 grote portie of 2 kleinere

Smoothiebowl van rood fruit

Ingrediënten:

 • 1 banaan
 • 150 gram bevroren rood fruit (ik nam frambozen en aardbeien)
 • half glas melk of sojadrank
 • 1 kiwi
 • handje blauwe bessen
 • 3 eetlepels granola

Bereiding:

 1. Stop 2/3 van de banaan, het bevroren fruit, de melk en een halve kiwi in de blender en pureer dit tot een glad mengsel. Verdeel dit over een kom.
 2. Snijd de overige banaan en kiwi in plakjes en beleg de smoothie hier mee. Verdeel de blauwe bessen erover en tot slot de granola.
https://www.brendakookt.nl/2017/11/12/smoothiebowl-van-rood-fruit/

smoothiebowl rood fruit

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. Anton says

  Ik wil meer leren van kooien van jou Brenda
  Maar ik moet wil iete lekker kooken van Brenda
  Gr antonguldemeester