Ga naar de inhoud

Zalm met avocadosalsa + tips om avocado te (leren) eten

  Er staat weer een heerlijk receptje voor jullie klaar. Deze keer mocht ik aan de slag met de avocado’s van EAT ME. Daarmee maakte ik een hele lekkere avocadosalsa die perfect samen gaat met gebakken zalm. Ik weet nog goed dat ik tijdens een weekendje weg met vriendinnen voor...
20 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Zalm met avocadosalsa + tips om avocado te (leren) eten

 

Er staat weer een heerlijk receptje voor jullie klaar. Deze keer mocht ik aan de slag met de avocado’s van EAT ME. Daarmee maakte ik een hele lekkere avocadosalsa die perfect samen gaat met gebakken zalm.

Avocadosalsa met zalm

Ik weet nog goed dat ik tijdens een weekendje weg met vriendinnen voor het eerst bewust avocado at. Een paar meiden hadden het meegenomen als broodbeleg. De avocado werd geprakt en op smaak gebracht met zout en peper waarna het op brood werd gesmeerd met daarop een plakje kipfilet. Na de eerste happen was ik direct om en heb ik dit thuis vaak gegeten.

Nog steeds eet ik avocado het liefst op een boterham bij de lunch. Lekker met kipfilet, gerookte zalm of een gekookt eitje. Maar je kunt er nog zoveel meer mee!

avocadosalsa recept

EAT ME Avocado’s

Het lastigste aan het eten van avocado is misschien wel dat je op zoek moet naar een rijpe avocado. Avocado’s die niet rijp zijn, zijn namelijk te hard en niet lekker. Ze smaken heel anders dan de lekkere rijpe avocado. EAT ME avocado’s van Nature’s Pride zijn dĆ© oplossing. Deze avocado’s zijn te herkennen aan het paarse stickertje met daarop de rijppijl. Deze zijn altijd eetrijp.

De rijpe EAT ME avocado’s zijn onder andere verkrijgbaar bij supermarkten zoals Deen, Dekamarkt, Coop, Plus, Dirk maar ook bij veel groenten- en fruitspeciaalzaken. Klik hier om te checken waar de avocado’s bij jou in de buurt worden verkocht.

Een paar tips: bewaar EAT ME avocado’s in de koelkast, zo kun je ze langer bewaren. En (wat ik eerlijk gezegd wel altijd doe deed) knijp niet in de avocado om te checken of ze rijp genoeg zijn. Hierdoor ontstaan er bruine plekken in de vrucht die je mee naar huis neemt!Ā Avocado’s met het paarse EAT ME stickertje van Nature’s Pride zijn altijd rijp, ook als de vrucht iets harder aanvoelt.

avocadosalsa met zalm

Zalm met avocadosalsa – recept

Nog steeds eet ik avocado het liefst als lunch op een boterham (zoals bij deze pokƩ toast) maar je kunt er natuurlijk nog veel meer mee. Het meest bekend is misschien wel guacamole, de Mexicaanse dipsaus die gegeten wordt met tortillachips en andere Mexicaanse gerechten.

De avocadosalsa die ik bij de zalm serveer is op deze saus gebaseerd. Het is een mengsel van blokjes avocado met tomaat en ui en daarbij een beetje limoensap wat het lekker fris maakt. Dit past perfect bij een moot gebakken zalm.

Ben je op zoek naar meer avocado-inspiratie? Neem eens een kijkje bij deze smoothie, of de omeletwraps, wraps met zalm, dit couscous-gerecht, avocado met tomatensalsa of de Mexicaanse salade.

Dit artikel is een samenwerking met Nature’s Pride,Ā lees mijnĀ disclaimer

Ingrediƫnten

personen

Voor de avocadosalsa:

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze zalm met avocadosalsa + tips om avocado te (leren) eten

Voorbereiding: 20 minuten
Stap 1
Dep de zalmfilets droog met keukenpapier. Breng op smaak met komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper. Bak de zalmfilets in een koekenpan met olie aan beide kanten aan.

Bereid de avocadosalsa:

1
Stap 1
Halveer de avocado over de lengte en verwijder de pit. Lepel de avocado uit de schil, snijd 3/4 van de avocado in blokjes. Prak de overige 1/4 fijn met een vork. Breng dit op smaak met zout en peper.
2
Stap 2
Snijd de tomaat in blokjes en snipper de ui fijn. Roer dit samen met de avocadoblokjes door het avocadoprutje. Roer tot slot het limoensap er door.
3
Stap 3
Serveer de gebakken zalm met de avocadosalsa.
Bekijk ook andere recepten
Lente-plaattaart met courgette en pesto
Spanakopita ovenschotel
Geroosterde aardappeltjes met bloemkool en tahin
Broccolischotel met champignons

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op