Stoofschotel kip en chorizo

Het is volop herfst en daarom vond ik het tijd worden om een lekkere stoofschotel met jullie te delen. Ik ga voor dit lekkere gerecht met kip en chorizo. Volgens mij is dit (pas) de eerste schotel van dit seizoen die ik deel, ik kan je alvast verklappen: er komen er nog meer aan!

Op het gebied van eten ben ik meer van de wintermaanden dan van de zomer. Barbecue en salades zijn lekker, maar ik word pas écht warm (letterlijk en figuurlijk) van soepen, stamppot en stoofschotels. Ik vind het heerlijk!

Het fijne aan stoofschotel is dat je ze heel goed van te voren kunt maken. Want hoe langer je ze laat pruttelen hoe meer smaak het krijgt. Het wordt dus veel lekkerder.

Stoofschotel chorizo met kip

Stoofschotel chorizo en kip

Deze stoofschotel met kip en chorizo hoeft niet zo lang te pruttelen, het is een snelle stoofschotel. Kip is nu eenmaal veel sneller gaar dan een runderlapje. En ook dat is wel eens handig, als je bijvoorbeeld niet zoveel tijd hebt. Of bent vergeten dat je nog iets moest maken voor als er vrienden komen eten.

De chorizo geeft de schotel veel smaak, samen met de kruiden (komijn, kaneel, oregano en paprikapoeder). Ook groenten en blokjes aardappel zijn aanwezig wat de schotel rijk gevuld maakt.

Stoofschotel kip met chorizo – recept

Stoofschotel kip en chorizo

Bereidingstijd: 30 minutes

Kooktijd/baktijd: 30 minutes

Aantal: 4 personen

Stoofschotel kip en chorizo

Ingrediënten:

  • 125 gram chorizo worst
  • 2 uien, in halve ringen
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 3 kipfilets, in blokjes
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel pikante paprikapoeder
  • 70 gram tomatenpuree
  • 500 ml kippenbouillon
  • 1 laurierblaadje
  • 2 takjes tijm
  • 500 gram aardappels (vastkokend), geschild en in blokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • zout en peper

Bereiding:

  1. Ontvel de chorizo en snijd deze in stukjes. Bak dit in een pan op laag vuur kort aan. Doe de ui en knoflook erbij en fruit dit even mee. Voeg de kip toe en bak dit ook kort aan. Voeg hierna de gedroogde kruiden toe en bak deze mee.
  2. Doe de tomatenpuree erbij en laat dit ook even kort mee bakken. Doe de bouillon, laurier en tijm er bij en breng dit aan de kook. Voeg de aardappels, paprika en courgette toe als het mengsel kookt en verwarm dit 30 minuten mee. Laat het op zacht vuur pruttelen.
https://www.brendakookt.nl/2017/11/09/stoofschotel-kip-en-chorizo/

Stoofschotel met kip en chorizo

 

KERST: Op zoek naar een lekker maar toegankelijk kerstrecept? Op deze pagina heb ik alle kerstrecepten bij elkaar gezet.

CADEAUTIP:  Bestel nu het limited edition kerstpakket! Het ideale cadeau voor relaties, personeel of vereniging. Ook kun je in mijn (digitale) winkel mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist los kopen, en vind je handige planners!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Karin says

    Brenda ,zou het ook lekker zijn met gerookte paprikapoeder in plaats van pikante paprikapoeder??.Ik vind er niet zoveel smaak aanzitten aan pikante paprikapoeder,behalve dat het pittig is dan. En met kippendijen in plaats van kipfilè?

    Met vriendelijke groet.
    Karin.

  2. Jamila says

    Hoi Brenda, dat ziet er lekker uit! Vraagje: ‘hoor’ je er nog iets bij te eten of is het een volledige maaltijd door de aardappel? Een eenpansgerecht dus.
    Groetjes, Jamila

    • Jamila says

      Ik heb hem gister gemaakt en hij is delicious! Die gaat zeker in de herhaling.

  3. Cynthia says

    Wow, dat ziet er lekker uit! Die ga ik binnenkort eens proberen!

  4. kenneth says

    Wij hebben hem vandaag gegeten (alleen heb ik wel gewoon rundvlees gebruikt) en hij viel erg in de smaak! Dank je wel voor dit lekkere recept

  5. Mariëtta says

    Lekker recept! heb gerookte paprikapoeder gebruikt, smaakte prima. Stokbroodje erbij en het is wat mij betreft een complete maaltijd.

  6. henri jacobs says

    heb de stoofschotel met kip en chorizo gemaakt een aanrader heerlijk en makkelijk te bereiden

    bedankt Brenda voor dit lekkere recept