Satésaus

Vandaag is het tijd voor één van mijn favoriete basisrecepten, namelijk die voor het maken van satésaus!

Saté saus of pindasaus is een van mijn favoriete sauzen. Onmisbaar bij nasi en gado gado, maar ook heel erg lekker bij een patatje. Voor mij met mayo en zonder uitjes. En wist je dat het dus helemaal niet ingewikkeld is om dit zelf te maken?

Met een aantal simpele ingrediënten die je standaard in huis hebt kun je binnen een half uurtje van je homemade pindasaus genieten. De belangrijkste ingrediënten zijn melk en pindakaas, maar ook ketjap en sambal mogen niet ontbreken. En vergeet ook zeker niet de suiker, dit maakt het extra lekker.

Satesaus recept

Satésaus – recept

Satesaus

Bereidingstijd: 30 minutes

Satesaus

Ingrediënten:

 • 1 kleine ui
 • 1 teentje knoflook
 • 150 ml melk
 • 2 eetlepels ketjap
 • 1/2 eetlepel sambal oelek
 • 2 eetlepels pindakaas
 • 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker olijfolie, om in te bakken

Bereiding:

 1. Snipper de ui en pers de knoflook.
 2. Verwarm een scheutje olijfolie in een steelpannetje en fruit hierin de ui en het knoflook aan.
 3. Voeg de overige ingrediënten toe, roer dit met een garde goed door en breng aan de kook. Blijf roeren tot een gladde saus ontstaat.
https://www.brendakookt.nl/2017/11/07/satesaus/

Satesaus maken

KERST: Op zoek naar een lekker maar toegankelijk kerstrecept? Op deze pagina heb ik alle kerstrecepten bij elkaar gezet.

CADEAUTIP:  Bestel nu het limited edition kerstpakket! Het ideale cadeau voor relaties, personeel of vereniging. Ook kun je in mijn (digitale) winkel mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist los kopen, en vind je handige planners!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. Laura says

  Hoi Brenda,

  Is het heel erg als je de suiker weg laat?