Appel sticks met chocolade | VIDEO

Deze keer gaan we voor een snelle inspiratievideo. Ik laat je in deze video zien hoe je een lekkere snack kunt maken met appel. Appel sticks met chocolade en lekkere toppings. Een ideale snelle snack is voor kids. Ook leuk om bijvoorbeeld uit te delen met Sint Maarten of om uit te delen op school tijdens een verjaardag.

 

Video recept: snelle snack

Klik hier als je de video niet kunt zien. Klik hier of hier om mijn andere filmpjes te bekijken, en vergeet je niet gratis te abonneren op mijn YouTube kanaal. Zo kun je mijn video’s als aller eerste bekijken!

Appel lolly recept

Appel Sticks

Appel sticks met chocolade

Bereidingstijd: 20 minutes

Aantal: 12 stuks

Appel sticks met chocolade

Ingrediënten:

 • 2 friszure appels
 • 150 gram melkchocolade
 • Eventueel: citroensap
 • Verschillende toppings zoals:
 • gekleurde sprinkels
 • fijngehakte nootjes
 • koekkruim
 • karamel of witte chocolade
 • Extra benodigd: satéprikkers

Bereiding:

 1. Was de appelen, droog ze af en snijd ze hierna in kwarten. Verwijder het klokhuis. Eventueel kun je de partjes appel besprenkelen met citroensap om verkleuring te voorkomen. Mijn ervaring is wel dat de chocolade in dat geval minder goed hecht aan de appel.
 2. Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron.
 3. Prik de partjes appel op de satéprikkers. Haal de appels door de chocolade en laat het overtollige chocolade er af druipen. Bestrooi de appels met de gewenste topping en laat ze op een velletje bakpapier opstijven. Als je weinig tijd hebt kun je ze ook even in de koelkast zetten.
 4. Serveer de appel sticks in een leuk glas of beker, of verpak ze met doorzichtig folie om ze uit te delen.
https://www.brendakookt.nl/2017/11/04/appel-sticks-met-chocolade/

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *