Bountytaart (VEGAN) van Zoetrecepten

Vandaag staat er weer een lekker zoet recept voor jullie klaar. Al is het deze keer wel eentje waar je je minder schuldig over hoeft te voelen. Deze bountytaart is namelijk helemaal vegan en kun je dus zo’n beetje guilt-free eten! Win-win!

Bountytaart vegan

Toen ik eenmaal wist dat ik plantaardig ging eten wist ik ook dat ik juist opzoek zou gaan naar de lekkere dingen. Dat ik mezelf zou verwennen met lekkere baksels. Als vegan hoef je namelijk echt niet de hele week op een rauwe wortel te kauwen ;)

Al tijdens het begin van mijn vegan-zoektocht kwam ik deze bountytaart tegen op de blog Zoetrecepten. En die bountytaart kreeg ik dus niet meer uit mijn hoofd. Ik besloot om niet zelf een nieuwe versie van de bounty te bedenken, maar om deze taart te maken! Waarom moeilijk doen als het makkelijk (en heel erg lekker) kan?

Bountytaart recept

Deze bountytaart is helemaal top, hij is perfect! Een licht-zoete bodem met daarop een romige kokoslaag, met als perfecte topping een gezonde chocoladeganache.

Persoonlijk zou ik het ook lekker vinden om de dadel-bodem te vervangen door een krokante bastognebodem met boter. Maarja, dat is nou eenmaal niet plantaardig en dus een no go in dit geval. En de echte bounty heeft ook geen krokante bodem natuurlijk.

Als ik een nadeel aan de taart moet noemen: dat is het feit dat je de cashewnoten vooraf 4 uur moet weken. Én dat de taart een nachtje nodig heeft om in de koelkast op te stijven. Nadat je hem gemaakt hebt kun je dus niet direct aanvallen ;)

Bountytaart recept

Ben je opzoek naar meer gezondere baksels? Neem dan eens een kijkje op het blog van Marriette! En in 2018 komt haar eerste kookboek uit: Puur zoet! Een zoet boek met recepten die passen bij een gezonde(re) lifestyle. 

En lees nu snel verder naar het recept van de super lekkere bountytaart, zodat je dit weekend ook kunt genieten van een lekker puntje.

Vegan Bountytaart – recept

Bountytaart (VEGAN) van Zoetrecepten

Bereidingstijd: 45 minutes

Aantal: 14 punten

Bountytaart (VEGAN) van Zoetrecepten

Ingrediënten:

 • 150 gram ongebrande cashewnoten
 • 200 gram dadels
 • 120 gram amandelen
 • 400 ml kokosmelk
 • 2 eetlepels agavesiroop
 • 2 eetlepels kokosolie
 • 125 gram geraspte kokos
 • 150 gram extra pure (vegan) chocolade
 • Extra benodigd: springvorm van 20 cm.

Bereiding:

 1. Laat de cashewnoten voor 4 uur weken in water, voor je begint met de bereiding van de vulling.
 2. Bekleed de bakvorm met bakpapier.
 3. Voor de bodem: week de dadels 10 minuten in heet water, laat ze hierna goed uitlekken. Hak ondertussen de amandelen grof in een keukenmachine en zet dit even opzij in een bakje. Doe de uitgelekte dadels in de machine en maal fijn. Stop dit in een kom en voeg de gehakte amandelen en 50 gram kokos toe, roer dit door tot het een goed gemengd geheel is. Verdeel dit over de bodem van de springvorm, druk het met de achterkant van een lepel aan. Zet dit weg in de koelkast om op te stijven.
 4. Voor de vulling: doe de uitgelekte cashewnoten in de (schoongemaakte) keukenmachine en maal dit in een aantal minuten fijn samen met 250 ml kokosmelk. Doe de agavesiroop, kokosolie en de overige (75 gram) geraspte kokos er bij en mix dit nog kort door. Stort het op de bodem en druk dit ook weer met een lepel aan. Zet het terug in de koelkast terwijl je de pure chocolade ganache maakt.
 5. Breng de kokosmelk in een pannetje aan de kook. Ze het vuur uit als de kokosmelk goed heet is. Breek of hak de pure chocolade in stukjes en voeg dit toe aan de kokosmelk. Blijf dit doorroeren tot de chocolade volledig is gesmolten. Laat de ganache nog een beetje afkoelen voor je het over de kokosvulling giet.
 6. Zet de bountytaart een nacht in de koelkast om het goed op te laten stijven.
https://www.brendakookt.nl/2017/11/03/bountytaart/

Bountytaart met kokos

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *