Snickerstaart

Ik kreeg al veel vragen van jullie over wanneer ik aan de slag ging met de karamel. Nou, bij deze! Vandaag deel ik een recept voor iets heel, heel, heel erg lekkers, een snickerstaart! En deze is me toch lekker..!

De snickers is mijn favoriete reep, daar wilde ik altijd nog een taart van maken. In een snickerstaart mogen er drie dingen natuurlijk niet ontbreken: nootjes, chocolade én karamel! Het makkelijke recept om dulce de leche te maken is hier perfect voor. Deze taart is super simpel om te maken, en dus super lekker. Kijk snel mee naar de video!

Klik hier als je de video niet kunt zien. Klik hier om mijn andere filmpjes te bekijken, en vergeet je niet gratis te abonneren op mijn YouTube kanaal. Zo kun je mijn video’s als aller eerste bekijken!

Recept snickerstaart

Snickerstaart

Snickerstaart

Bereidingstijd: 40 minutes

Kooktijd/baktijd: 20 minutes

Totale tijd: 3 hours

Snickerstaart

Ingrediënten:

    Voor de bodem:
  • 120 gram ongezouten pinda’s
  • 125 gram bloem
  • 25 gram lichtbruine basterdsuiker
  • snuf zout
  • 115 gram roomboter ongezouten, koud en in blokjes
  • 45 ml koud water
  • Voor de vulling:
  • 1,5 blikje bereidde dulche de leche (zie dit artikel)
  • 100 gram zoute pinda’s
  • 225 gram melkchocolade
  • 2 eetlepels pindakaas
  • Extra: gecrushte zoute pinda’s en dulche de leche voor de topping
  • Extra benodigd: bakbonen voor het blindbakken van de taartbodem

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C en vet de bakvorm in.
  2. Pulse 120 gram pinda’s samen met de bloem, basterdsuiker en zout in een keukenmachine. Voeg hierna de boter toe en maak hier een kruimelmengsel van. Doe het mengsel in een grote kom en voeg het water toe. Kneed met de handen door elkaar.
  3. Verdeel het deeg over de bodem van de bakvorm en druk het met je vingers aan. Doe hier aluminiumfolie over en verdeel hier de bakbonen in. Bak dit 18 tot 20 minuten in de oven.
  4. Haal de bodem hierna uit de oven en laat het afkoelen.
  5. Voor de vulling:
  6. Mix de karamel met de gezoute pinda’s en verdeel dit over de afgekoelde bodem.
  7. Smelt de chocolade en pindakaas in de magnetron of au bain marie. Roer dit iedere 15 seconden door. Verdeel dit over de karamelvulling en garneer met extra gecrushte pinda’s.
  8. Laat dit in de koelkast voor 2 tot 3 uur opstijven voor je het aansnijdt.
https://www.brendakookt.nl/2017/10/28/snickerstaart/

Snickerstaart recept

———————————————-

TIP: Neem een kijkje in mijn winkeltje en bestel mijn handige maaltijdplanner en boodschappenplanner! Hier bestel je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Patricia says

    Mijn man wil die taart, ook hij is gek op snickers.
    Even een vraagje: hoeveel pinda”s heb je nodig voor de bodem? Bij de ingrediënten staat namelijk 100 gram, maar bij het recept 120.
    En voor het tweede gedeelte, moet die dulche eerst gezouten? In het recept staat salted caramel.

    • Brenda Kookt says

      Het gaat om 120 gram ongezouten pinda’s in de bodem, en 100 gram gezouten pinda’s in de karamel. Doordat de pinda’s gezout zijn is het niet nodig om extra zout te te voegen aan de karamel.

  2. Janny says

    Taart ziet er heerlijk uit.
    Welke maat bakvorm heb je gebruikt?

  3. Carlijn says

    Hallo Brenda, ik heb geen bakbonen. Hoe kan ik dan het beste deze bodem maken en wel formaat taartvorm gebruik jij?