Ga naar de inhoud

Foodfoto’s #10 Oktober 2017

Wat waren de afgelopen weken leuk! Er is hard gewerkt aan de blog, al bestaan de foodfoto’s deze keer voornamelijk uit etentjes met familie en vrienden, baksessies voor verjaardagen, het eten van taart en stiekeme etentjes met mezelf bij de grote gele M.

Kijk mee naar de foodfoto’s van de afgelopen weken:

Herfst is AAN: een kom warme soep als lunch!

Deze leuke (gebaks)bordjes vond ik bij kwantum

#foodpost van bonduellle. Kijk, dit vind ik nou handig, edamame boontjes zijn (of waren) bij mij in het dorp dus nergens te vinden.

Real life pic: lunchen in de auto met broodjes pindakaas en een banaan

Na het Meet the foodies event van Hello Sparkle en Adfactor was er genoeg lekkers aanwezig bij de borrel.

En onderweg naar huis moest ik heel nodig plassen, ik moest daarom wel bij de Mac naar binnen… (goed excuus toch?)

Met een vriendinnetje at ik bij Locals in Medemblik, leuke zaak!

Dit ziet er niet smakelijk uit, maar dat was het na 6 uur garen wel. Rundersucadelappen met een meesterlijke jus. Het recept deel ik in december met jullie.

En er werd nog meer gekookt. Jullie kunnen vast wel raden wat dit gaat worden toch?

De rundersucade en tiramisu waren onderdeel van het menu dat ik voor onze ouders en schoonouders kookte. Dit was het voorgerechtje. De recepten ga ik zeker nog met jullie delen.

Een perfecte herfstzondag, met ijsjes in de herfstzon..

…borrels met vrienden…

…en pannenkoeken!

Ik ben zo slecht in het in leven houden van kruidenplantjes.

Nostalgie, ik ging aan de slag met stokjes zoethout.

We testten de nieuwe pizza van Magioni. Pumpkin spice! Ik vond het erg lekker, je hebt niet door dat er zoveel groente in de pizza is verwerkt. Het smaakt zoals een echte pizza. Fem had er helemaal zin in en kon niet wachten tot ze van de pizza kon eten. Maar na twee happen had ze er toch genoeg van, voor haar was hij helaas iets te spicy.

Yes! Een beetje water geven doet wonderen 😉

Yummy gehaktbrood! Het recept deel ik morgen met jullie.

Datenight op woensdagavond. Niet met de meneer op de foto, maar met mijn lief. Op de foto zie je mij met chef Ron Blaauw. De chefkok kookte een compleet menu in het IJkgebouw in Alkmaar. Omdat ik hier een jaar geleden mijn boek presenteerde aan de pers vond ik het extra speciaal om hier bij aanwezig te zijn.

Het menu was echt heerlijk. De eitjes met aardappel en truffelcreme, zalmtartaar met pepermayonaise en het toetje waren onze favorieten.

Kijk mij genieten van het toetje: rozenpanacotta met geitenmelk sorbet.

Mijn instagram-feed is al helemaal in herfstthema, love it! Volg je me al op Instagram? Hier deel ik behind the scenes beelden en via Instagram-stories deel ik ook persoonlijke beelden.

Mijn hulpje in de keuken <3

En we bakten deze lekkere appeltaart voor de verjaardag van Joost.

Dat je 1 dingetje ui de kast pakt en alles er dan uit valt…..

Bij het aansnijden van de taart zag ik ineens dat een klein meisje van bijna 2 jaar alvast een hapje had genomen. Ze weet nu al wat lekker is 😉

The day after het feestje: ontbijten met scrambled egg’s en spek.

Tijdens het feestje stond ik zo gezellig bij de visite dat ik was vergeten dat ik satésaus aan het opwarmen was. Oeps! Ik kreeg de pan niet schoon door het te weken met heet water. Via instagram kreeg ik super veel tips, door water en soda zachtjes te laten koken was de pan in 15 minuten schoon.

En samen eten we de laatste puntjes appeltaart op.

 

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op