Witlofschotel met ham en kaas | Video

Deze keer heb ik mijn favoriete AVG-gerecht voor jullie op video gekookt, namelijk witlofschotel met ham en kaas.

Al van jongs af aan ben ik gek op witlof met ham en kaas uit de oven. Thuis aten we witlof meestal ‘gewoon’ gekookt met een groente-sausje. Ook dat vond ik erg lekker, maar als we witlof uit de oven aten dan was het feest, het was mijn lievelingsgerecht. Onze buurvrouw Lia stond er om bekend dat ze de lekkerste witlofovenschotels maakte. Toen mijn ouders weg waren en wij bij haar mochten eten stond dat steevast op tafel. Zo lekker!

Daarom leek het me een goed idee om de witlofovenschotel eens na te maken. Deze witlofschotel is extra lekker omdat de witlofrolletjes verstopt zitten in de aardappelpuree. Hierdoor zit de kaas echt in de schotel verwerkt. En deze schotel is een ideale makkelijke maaltijd: bereid de schotel vooraf en zet hem afgedekt in de koelkast. Voor je gaat eten hoef je hem alleen nog even in de oven te schuiven.

Bekijk nu de video waarin ik de ovenschotel bereid:

Klik hier als je de video niet kunt zien. Klik hier om mijn andere filmpjes te bekijken, en vergeet je niet gratis te abonneren op mijn YouTube kanaal. Zo kun je mijn video’s als aller eerste bekijken!

witlofschotel recept

Witlofschotel met ham en kaas

Witlofschotel met ham en kaas

Bereidingstijd: 25 minutes

Kooktijd/baktijd: 30 minutes

Aantal: 2-3 personen

Witlofschotel met ham en kaas

Ingrediënten:

  • 500 gram aardappelen
  • 3 grote stronken witlof
  • 6 plakken ham
  • 6 plakken kaas
  • 120 ml melk
  • 1 eetlepel Mosterd
  • 3 eetlepels Panko of paneermeel
  • extra geraspte kaas om te garneren
  • 7 kleine blokjes roomboter

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een ovenschaal in.
  2. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Halveer de stronken witlof en kook deze 10 minuten voor. Giet de aardappelen en de witlof af, laat de stronken witlof goed uitlekken, bijvoorbeeld in een vergiet.
  3. Verwarm de melk in de magnetron of een pannetje. Voeg 2/3 van de melk bij de aardappelen, samen met de mosterd, een beetje peper of zout. Roer goed door elkaar.
  4. Voeg een beetje van de overgebleven melk toe als je de aardappelpuree te dik vindt.
  5. Rol de halve stronkjes witlof in een plak kaas en ham.
  6. Verdeel de rolletjes witlof over de bodem van de ovenschaal. Verdeel hierover de aardappelpuree. Bestrooi met geraspte kaas en de paneermeel of panko. Verdeel tot slot een paar kleine blokjes koude boter over de schaal.
  7. Verwarm de witlofschotel 30 minuten in de oven.
https://www.brendakookt.nl/2017/10/21/witlofschotel-met-ham-en-kaas/

witlofschotel met ham en kaas recept

———————————————-

TIP: Neem een kijkje in mijn winkeltje en bestel mijn handige maaltijdplanner en boodschappenplanner! Hier bestel je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Tanja says

    Heerlijk! Omdat je halve rolletjes maakt kun je de bittere kern er helemaal uitsnijden. Anders eten mijn dochters geen witlof. Destijds, toen ze nog 1 peuter en 2 kleuters waren sneed ik de witloof al voor het koken in reepjes en daar reepjes ham en kaas doorheen voordat het de oven inging. Verder volgens jou recept. Zo hoefde we aan tafel minder te snijden ;-)

  2. Marlies says

    ik ben nu bezig om deze witlofschotel te maken,ik ben benieuwd.

  3. sandra says

    Ik vond deze witlofschotel heerlijk en zeker voor herhaling vatbaar,

  4. irma en jopie says

    erg lekker deze schotel.
    thanx Brenda.
    gr irma , jopie

  5. Laura says

    Het was lekker! Bedankt voor het recept.
    Groetjes Laura

    • Brenda Kookt says

      Wat leuk dat je een berichtje achter laat Laura, leuk om te horen!

  6. Betsie says

    5 Maart 2018

    We hebben heerlijk gegeten voor herhaling vatbaar

    Groetjes Betsie

  7. Claudy says

    Nou, echt heerlijk! Wel heb ik citroensap door witlof gedaan ivm verkleuring. En doordat ik fysiek zwaar werk verricht een extra stukje vlees bereid, hamburger, en wat mayo maar dat doe ik bij iedere warme maaltijd.