Snelle kaneelcake

Yum, tijd voor een heerlijke herstcake! Het is een snelle kaneelcake, deze schuif je binnen no time in de oven, ideaal als je weinig tijd hebt.

Misschien herken je deze lekkere kaneelcake wel van de foto hier rechts in de sidebar. Toen Juliette van Lief Klein Gelukt Fotografie foto’s kwam maken voor mijn blog wilde ik even snel iets klaarmaken zodat ik ook op de foto gezet kon worden terwijl ik aan het koken was. Ik besloot snel deze kaneelcake in elkaar te draaien.

Het was een beetje een gok, ik heb eerder een cake als deze gemaakt maar het recept niet bewaard. Maar het resultaat was super lekker, een ideale cake voor in de herfst of winter. Daarom kon ik het niet laten dit receptje ook snel met jullie te delen.

De cake bommetje vol smaak, en dat komt natuurlijk door de kaneel. Als ik kaneel ruik dan denk ik direct aan koude en regenachtige dagen en onder een dekentje op de bank zitten. Heerlijk! Voor wie ga de kaneelcake bakken?

Kaneelcake

Snelle kaneelcake

Snelle kaneelcake

Bereidingstijd: 15 minutes

Kooktijd/baktijd: 50 minutes

Aantal: 16 stuks

Snelle kaneelcake

Ingrediënten:

  • 230 ml olie
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • 230 ml melk
  • 200 gram kristalsuiker
  • 375 gram bloem
  • 3 theelepels bakpoeder
  • snuf zout
  • Voor de topping:
  • 230 ml bruine suiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 50 gram roomboter
  • Extra benodigd:
  • Brownievorm met afmeting van 21 x 21cm

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 C en vet het bakblik in.
  2. Mix in een grote kom de olie met eieren, vanille en melk. Meng in een andere kom de suiker met bloem, bakpoeder en zout. Mix beide mixen vervolgens door elkaar.
  3. In een andere kom maak je de topping door de bruine suiker en kaneel doorelkaar te roeren.
  4. Smelt de boter voor de topping in een steelpannetje op laag vuur..
  5. Verdeel de helft van het beslag over de bakvorm. Verdeel daarover de helft van het kaneelmengsel over. Spatel vervolgens de rest van het beslag over de kaneel en daarover de tweede helft van de kaneeldopping.
  6. Maak de cake af door de gesmolten boter erover te verdelen.
  7. Bak de cake 50 minuten in de oven.
  8. Laat de cake voor het aansnijden afkoelen.
https://www.brendakookt.nl/2017/10/13/snelle-kaneelcake/

Snelle kaneelcake

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Mirjam says

    Hmmmm. Lijkt mij heerlijk maar ik hou alleen niet zo van olie in baksels. Die kan ik toch ook vervangen door boter en die boter dan laten smelten?

    • Brenda Kookt says

      Ik vind dat ook altijd spannend, als ik olie toevoeg. Je kunt proberen om inderdaad gesmolten boter te gebruiken.

  2. Elize says

    Hij ziet er heerlijk uit zeg! Ik kan hem bijna ruiken hier :)

    • Brenda Kookt says

      Lekker he, ben gek op de geur van kaneel. Zeker als het uit de oven komt

  3. Lianne says

    Mmm, ik kan de kaneel bijna ruiken, echt een heerlijke herfstcake, alhoewel het nu prachtig weer is! :)

  4. Desiree says

    Kun je de kristalsuiker ook vervangen door kokosbloesemsuiker of stevia of een mix hiervan ?

    • Brenda Kookt says

      Hoi Desiree, in dat geval denk ik dat kokosbloesemsuiker het dichtst bij kristalsuiker komt. Maar ik heb er geen ervaring mee, dus kan niet garanderen dat het resultaat hetzelfde zal zijn

  5. Linda says

    Mm, lekker!Wat voor olie kan ik het best gebruiken?

    • Peter says

      Die vraag had ik eigenlijk ook…

  6. Petra says

    Weer zo’n heerlijk baksel! Heb het gisteren gemaakt en het was een succes! Ik heb zonnebloemolie gebruikt en omdat mijn man ook erg houdt van amandelspijs, heb ik als tussenlaag een dun laagje amandelspijs, iets verdund met ei, uitgesmeerd en meegebakken. Heerlijke smeuige cake! Deze komt vaker op tafel!! Bedankt voor het recept.

  7. Annet says

    De cake staat nu in de oven, ik ben benieuwd!
    Kleine opmerking: de kinderen hebben mij hier geholpen met het voorlezen van het recept. 230 ml bruine suiker ??? Ik heb maar aangenomen dat het 230 mgr moest zijn ;-)

  8. Grace says

    Welke olie gebruik je voor deze cake? En bij de topping hebben we het dan over 230gr bruine suiker?