Spaghettitaart | VIDEO

Spaghettitaart

Vandaag maak ik een hartige taart, maar dan anders dan je gewend bent. Namelijk een spaghettitaart!

Ik vond het tijd om eens iets nieuws uit te proberen. Het is spaghetti zoals je gewend bent, met rode saus en gehakt. Alleen wordt de spaghetti in dit geval extra gebonden met eieren waardoor je er een taart van kunt maken. Kijk mee hoe ik de taart maak, en wat ik er uiteindelijk van vind!

Klik hier als je de video niet kunt zien. Klik hier om mijn andere filmpjes te bekijken, en vergeet je niet gratis te abonneren op mijn YouTube kanaal. Zo kun je mijn video’s als aller eerste bekijken!

Spaghettitaart ovenschotel

Spaghettitaart

Spaghettitaart | VIDEO

Bereidingstijd: 30 minutes

Kooktijd/baktijd: 30 minutes

Totale tijd: 1 hour

Aantal: 4 personen

Spaghettitaart | VIDEO

Ingrediënten:

 • 300 gram spaghetti
 • 1 teentje knoflook
 • 1 ui
 • 400 gram gehakt
 • 125 gram champignons
 • 1 courgette
 • 7 eieren
 • 200 ml passata (gezeefde tomaten)
 • 200 gram belegen kaas (geraspt)
 • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
 • verse basilicum (om te garneren)

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 200 ºC, vet de vorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
 2. Kook de spaghetti beetgaar in ruim water. Klop de eieren met de passata los in een ruime kom.
 3. Pers de knoflook, snipper de ui, snijd de champignons in plakjes en de courgette in blokjes. Bak de knoflook met ui en gehakt aan in een koekenpan met olijfolie. Breng op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden en bak dit mee. Voeg de groenten toe en bak dit 15 minuten mee. Roer dit samen met 100 gram kaas door de passata met eieren.
 4. Giet de spaghetti af, spoel er koud water over en laat uitlekken. Roer dit door het eimengsel en verdeel over de taartvorm.
 5. Vet de taartvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Schep de spaghetti door het eimengsel en verdeel het geheel over de taartvorm. Bestrooi met de rest van de kaas.
 6. Bak de taart in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Garneer met basilicum.
https://www.brendakookt.nl/2017/09/30/spaghettitaart-video/

———————————————-

TIP: Neem een kijkje in mijn winkeltje en bestel mijn handige maaltijdplanner en boodschappenplanner! Hier bestel je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. Marja says

  Welke maat springvorm heb jij gebruikt Brenda? 20 cm of zo? Wil hem ook graag maken, maar we zijn maar samen. Kan ik gewoon alles halveren? En natuurlijk moet ik,dan een kleinere vorm dan jij gebruiken. Vandaar ook mijn vraag naar de maat.
  Nog een fijne zondag verder en groetjes van,
  Marja. 👍🏻😘🍀👋🏻

  • Brenda Kookt says

   Hoi Marja, ik gebruik hier een vorm van 20 cm. Halveren is bij dit recept geen probleem. Groetjes, Brenda

 2. Narska says

  Smaken verschillen denk ik. Maar wij vonden het echt niet lekker: smaakloos en droog.