Caprese salade met parmaham

Caprese salade met parmaham BrendaKooktHet is zondag, tijd voor iets lekker makkelijks. Altijd goed, de ingrediënten zijn simpel en veel mee doen. Zo kun je er gemakkelijk een twist aan geven. Deze keer maakte ik een snelle caprese salade met parmaham.

De ene week worden we overspoeld met regen en kan ik alleen nog maar denken aan warme soepen, stamppot en stoofschotels. En de week erna mogen we ineens genieten van een fijne nazomer. Heerlijk om dit nog mee te mogen pikken en nog even te genieten van lekkere zomergerechtjes.

Als lunch trakteerde ik mijzelf de afgelopen week daarom op deze lekkere caprese salade met parmaham en pesto. Binnen no time zet je deze salade op tafel, ook lekker als voorgerechtje. Of maak een grotere variant om te serveren bij de barbecue of een etentje zodat iedereen lekker kan opscheppen.

Caprese salade met parmaham BrendaKookt

Caprese salade met parmaham

Caprese salade met parmaham

Bereidingstijd: 15 minutes

Aantal: 2 personen

Caprese salade met parmaham

Ingrediënten:

  • 1,5 tomaat
  • 1 bol mozzarella
  • 1 eetlepel pijnboompitjes
  • 2 handjes rucola
  • 6 plakjes parmaham
  • 2 theelepels groene pesto
  • oude kaas of Parmezaanse kaas om te garneren
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
  • zout en peper

Bereiding:

  1. Snijd de tomaten en mozzarella in plakjes, zorg dat je van beide minimaal 6 plakjes hebt.
  2. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  3. Verdeel de rucola over het midden van 2 borden. Leg hier om en om een plakje tomaat, mozzarella en plakje parmaham (voor dit dubbel zodat het in verhouding staat met de tomaat en mozzarella) op.
  4. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel hierover de groene pesto en een beetje olijfolie. Bestrooi de salade tot slot met pijnboompitten en beetje geschaafde kaas.
https://www.brendakookt.nl/2017/09/24/caprese-salade-met-parmaham/

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. saycheese says

    Ziet er heerlijk uit! Goed idee voor vanmiddag!