Shoarma met rijst en zoete aardappel

Makkelijke maaltijd rijstsalade met kipshoarmaBij shoarma denken vele (en ik ook) direct aan een lekkere vette hap tussen een (pita)broodje met extra veel knoflooksaus. Super lekker, maar niet helemaal verantwoord als je een gezonde maaltijd wilt eten. Daarom besloot ik het anders te doen en shoarma te verwerken in een rijstgerecht met lekker veel groenten. Shoarma met rijst en zoete aardappel, op de gezonde(re) tour dus!

Het resultaat is een lekker rijstgerecht, zonder (knoflook)saus maar met heel veel smaak. In plaats van varkensvlees heb ik in dit geval shoarma van kip gebruikt. De blokjes kip kun je zelf op smaak brengen met shoarmakruiden, maar je kunt bij de slager (of supermarkt) ook kipshoarma kopen.

Doordat de shoarma van zichzelf goed op smaak is zijn andere kruiden bijna overbodig. En om ervoor te zorgen dat het geheel niet droog is serveer ik er lekker een lik neutrale hummus bij. Dit gerecht is een winnaar hoor, bij ons komt hij zeker vaker op tafel.

Wil je liever toch een vette hap eten? Bekijk hier het recept voor mijn broodje shoarma. 

Rijst met kip en hummus

Shoarma met rijst en zoete aardappel

Shoarma met rijst en zoete aardappel

Bereidingstijd: 25 minutes

Aantal: 4 personen

Shoarma met rijst en zoete aardappel

Ingrediënten:

  • 1 rode ui
  • 250 gram fijne roerbakgroenten
  • teentje knoflook
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 2 zoete aardappelen
  • 400 gram kipshoarma
  • halve komkommer
  • 3 eetlepels hummus
  • peterselie ter garnering
  • olie om in te bakken
  • zout en peper

Bereiding:

  1. Snipper de rode ui. Verwarm een beetje olie in een grote koekenpan en fruit de ui hierin aan. Doe de geperste knoflook en roerbakgroenten erbij en bak dit op medium vuur mee.
  2. Kook de rijst in voldoende water. Schil de zoete aardappel en snijd het in blokjes. Kook dit in ruim water in 8 minuten gaar. Verwarm in een kleinere koekenpan een beetje olie en bak hier de kipshoarma in aan.
  3. Snijd de komkommer in reepjes en snijd een klein handje peterselie fijn.
  4. Meng de rijst met de groente en roer hier ook de blokjes zoete aardappel doorheen. Bak dit even mee. Verdeel het rijstmengsel over de borden of kommen. Verdeel hierover de kipshoarma, komkommer en een likje hummus. Maak het gerecht af met peterselie.
https://www.brendakookt.nl/2017/09/20/shoarma-met-rijst-en-zoete-aardappel/

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Joke says

    Ik heb het vanavond gemaakt en vond het heerlijk!!!Ik ga het zeker meer maken!!!👌👌

  2. Margreet says

    Héérlijk! Dit ga ik zeker vaker maken. Leuk ook de hummus i.p.v. knoflooksaus. Ik heb kippedijfilet gebruikt en die gekruid met shoarmakruiden en een scheutje zonnebloemolie.