Ga naar de inhoud

Makreelsalade met tomaatjes met Crispy Salad Topping

De afgelopen week mocht ik aan de slag met nieuwe #foodpost! Met de Crispy Salad Topping maakte ik een lekkere makreelsalade, én broodje makreel. Bij deze deel ik mijn recept! Crispy Salad Toppings zijn nieuw, het is de nieuwe Zeeuwse trots. De krokante topping op basis van Zeeuwse ui is...
20 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Makreelsalade met tomaatjes met Crispy Salad Topping

Makreel op brood met topping

gesponsord artikel

De afgelopen week mocht ik aan de slag met nieuwe #foodpost! Met de Crispy Salad Topping maakte ik een lekkere makreelsalade, én broodje makreel. Bij deze deel ik mijn recept!

Crispy Salad Toppings zijn nieuw, het is de nieuwe Zeeuwse trots. De krokante topping op basis van Zeeuwse ui is 100% natuurlijk en is een lekkere aanvulling over de salade. Een salade is lekkerder als er een krokantje is toegevoegd. Hier gebruik ik vaak gebakken spek of croutons voor, maar als je eens iets anders wilt moet je voor de Crispy Salad Toppings gaan. En de toppings zijn niet alleen lekker over een salade, wat dacht je van een hotdog of rijstgerecht of hamburger met extra krokantje?

De toppings zijn vanaf 4 september verkrijgbaar bij Jumbo in de volgende smaken: naturel, paprika, cheese, garlic pepper en bacon. De versie met bacon is nu al mijn favoriet 😉

Crispy salad topping

Tijdens mijn eerste kennismaking met de Crispy Salad Toppings maakte ik deze makreelsalade met couscous en tomaatjes voor de lunch. De knoflook en peper zijn een super lekkere aanvulling aan de salade, en daarbij is een krokantje wat mij betreft altijd erg lekker. Het zorgt voor de finishing touch. En doordat de topping al veel smaak bevat zijn er geen extra kruiden benodigd.

Mijn dochtertje Fem snoepte een paar stukje van de Garlic Pepper topping, nadat ze het in haar mond deed zei ze: mmmm chippies! Dat bewijst dat de topping echt krokant is, net zo krokant als chips!

Naast deze salade heb ik al een aantal lekkere ideeën die perfect passen bij de Crispy Salad Topping – Garlic Pepper. Maar deze houd ik nog even voor me, wie weet komen ze van pas tijdens de Crispy Chefs Battle!

Crispy Chefs Battle

Op 27 september hebben we een hele leuke avond gehad, samen met chef Pierre Wind en de bezoekers van 5 foodblogs. 3 bezoekers van mijn blog streden in team BrendaKookt tegen elkaar om een hele toffe prijs. Tijdens het event hebben we schorten van Maxilia kookschorten gekregen. Saskia en Anne maakte de lekkerste salade met de Crispy Salad Toppings en hebben de luchtballonvaart gewonnen, gefeliciteerd meiden!

Ben je benieuwd naar de Crispy Salad Toppings? Deze zijn nu verkrijgbaar bij Jumbo!

Couscous met makreel tomaat en crispy topping

Makreel met crispy topping

Makreelsalade met tomaatjes met Crispy Salad Topping

Tips: 

  • Eet je liever een broodje in plaats van een salade met couscous? Vervang de couscous dan voor een broodje. 
  • Geen kwark in huis? Vervang het door een dikke yoghurt of (en dat is eigenlijk nog lekkerder natuurlijk) door mayonaise.

Dit artikel schreef ik in samenwerking met Crispy Salad Topping, lees mijn disclaimer.

BewarenBewaren

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze makreelsalade met tomaatjes met crispy salad topping

Voorbereiding: 20 minuten
Stap 1
Plaats de couscous in een diep bord, voeg kokend water toe tot het net onder staat. Laat de couscous hier 15 minuten in wellen.
2
Stap 2
Verwijder de graatjes van de makreel en trek het met een vork uit elkaar zodat er kleinere stukjes ontstaan. Meng de stukken makreel met de kwark.
3
Stap 3
Snijd de avocado in blokjes en de halveer de tomaatjes.
4
Stap 4
Roer de olijfolie door de gewelde couscous. Verdeel dit over twee kommetjes en verdeel hierover de sla. Lepel het makreelmengsel erover en verdeel hierover de blokjes avocado en tomaatjes. Bestrooi de salade tot slot met de Crispy Salad Topping - Garlic Pepper.
Bekijk ook andere recepten
Lente-plaattaart met courgette en pesto
Croissant traybake met aardbeien en room
Groenteomelet
Broccolistamppotje met gerookte zalm en dille

7 reacties

Milusca

Hmmmm Heerlijk doe heel erg graag mee ???

Laat een bericht achter

Saskia Lankhorst

Ohh hier wil ik heel graag aan mee doen! Lijkt me zo gaaf om 'in het echt' aan de slag te gaan met een product! En ik heb al wel wat ideetjes waarbij ik de topping kan gebruiken. Ik ga duimeb!

Laat een bericht achter

Kim Landman

Hee Brenda, ik zou graag mee willen doen met een vriendin samen.

Laat een bericht achter

Petra

Hoi hoi Brenda, Lijkt me heel tof om mee te doen. Altijd leuk om nieuwe producten te testen en hier wat lekkers mee te creëeren. Lekker toveren in de keuken:) Liefs Petra

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Super leuk dat je mee wilt doen Petra!

Leontien

Leuk Bren! Ik doe graag mee!

Laat een bericht achter

Marleen

Was heerlijk Brenda.....goed recept!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op