Quiche in brood | Video

Quiche in broodkortsIk ben gek op quiches en hartige taarten, er staan niet voor als niets al meerdere recepten op mijn blog. Wat ik nog niet eerder heb gedaan is het maken van een quiche in brood. In deze video ga ik aan de slag met brood waar ik een quiche in maak.

Het brood krijgt een lekkere krokante korst, wat extra lekker is bij de romige quiche-vulling.

Klik hier als je de video niet kunt zien. Klik hier om mijn andere filmpjes te bekijken, en vergeet je niet gratis te abonneren op mijn YouTube kanaal. Zo kun je mijn video’s als aller eerste bekijken!

Quiche in brood

Quiche in brood

Quiche in brood | Video

Bereidingstijd: 25 minutes

Kooktijd/baktijd: 40 minutes

Aantal: 1 quiche, 4 personen

Quiche in brood | Video

Ingrediënten:

 • 1 rond wit brood, ongesneden
 • halve kipfilet
 • 50 gram spekjes
 • 2 stengels lente ui
 • 75 gram champignons
 • 3 eieren
 • 1 eetlepel crème fraîche
 • 1 eetlepel bloem
 • 50 gram geraspte oude kaas
 • snuf peper

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
 2. Snijd de kip in blokjes, de champignons in plakjes en de lente ui in ringen.
 3. Bak de spekjes in een droge koekenpan krokant. Bak de kipfilet in een andere koekenpan met een beetje olie en de champignons aan.
 4. Snijd een kap van het brood en hol de binnenkant uit. Zorg dat er aan de zijkant nog een goede korts overblijft, zodat de zijkanten van de quiche straks niet te dun zijn.
 5. Klop in een grote kom de eieren los en meng dit met de crème fraîche, bloem en geraspte kaas tot een beslag. Voeg de kipfilet, champignons, spekjes en lente ui toe en roer dit goed door. Breng op smaak met een beetje peper.
 6. Verdeel het mengsel in de uitgeholde brood, bestrooi dit met een beetje extra kaas. Verwarm de broodquiche 45 minuten in de oven. Kleurt het brood te bruin? Bekleed het brood dan met een stukje aluminiumfolie.
https://www.brendakookt.nl/2017/09/01/quiche-in-brood-video/

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. Arja says

  Klinkt goed! die gaan we gauw eens maken.

 2. Michel says

  Heee wat een onwijs leuk (lees: lekker haha) idee! Ik vind quiches eigenlijk heel vaak zo flauw eten. Ik ga misschien eens proberen met salami of chorizo vulling ipv kipfilet. Of (terwijl ik dit typ): Pizza quiche in brood…..