Bloemkoolnasi

BloemkoolnasiMijn vakantie is voorbij en net zoals ieder jaar na de zomer moet ik weer aan de bak. En ik moet niet alleen aan de bak op het gebied van werk, maar ook op het gebied van goed voor mezelf zorgen. En gezond eten. Ik ben klaar met koekjes, chips, chocolade en iedere avond barbecue. Daarom deel ik vandaag een lekker gezond gerecht met jullie, bloemkoolnasi.

De bloemkool nasi is een gerecht zonder rijst, met extra veel groenten. De rijst is in dit gerecht vervangen door gemalen bloemkool, hierdoor is het een koolhydraatarm recept. Samen met een beetje kipfilet, gebakken eitje en chilisaus is dit een lekker gerecht dat ook nog eens snel klaar is.

Nasi van bloemkool

Bloemkoolnasi

Bloemkoolnasi

Bereidingstijd: 40 minutes

Aantal: 4 personen

Bloemkoolnasi

Ingrediënten:

  • halve bloemkool
  • 1 kipfilet
  • 1,5 eetlepel ketjap marinade
  • 450 gram nasigroenten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/3 theelepel chilipoeder
  • 1/3 theelepel korianderpoeder
  • 1/3 theelepel kurkuma
  • 1/3 theelepel komijnzaad
  • 1/3 theelepel kaneel
  • 1 theelepel zout

Bereiding:

  1. Snijd de kip in blokjes en marineer het in de ketjap marinade, laat dit ongeveer een kwartiertje staan.
  2. Bak in een grote wok of hapjes pan de kipfilet rondom aan. Pers de knoflook en voeg dit samen met de kruiden en groenten bij de kip. Meng dit even goed door en bak mee tot de groenten gaar zijn.
  3. Maal de halve bloemkool fijn met een keukenmachine of staafmixer. Doe dit bij de groenten en bak dit even mee.
  4. Serveer de bloemkoolnasi met sweet chilisaus (of satesaus) en een gebakken eitje. En vooruit, een beetje kroepoek.
https://www.brendakookt.nl/2017/08/28/bloemkoolnasi/

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *