Ga naar de inhoud

Rijstrepen met pindakaas

Deze pindakaas rijstrepen zijn een lekker tussendoortje. Het recept komt uit het Pindkaas Kookboek. Toen ik langs dit recept bladerde, wilde ik het wel eens proeven! Daarom ging ik er meteen mee aan de slag. Het bleek een receptje om te onthouden. Ik vind het vooral een leuk idee om...
25 minuten Voorbereidingstijd
20 minuten Bereidingstijd
Delen op

Rijstrepen met pindakaas

Rijstrepen met pindakaas, pindakaas rijstrepenDeze pindakaas rijstrepen zijn een lekker tussendoortje. Het recept komt uit het Pindkaas Kookboek. Toen ik langs dit recept bladerde, wilde ik het wel eens proeven! Daarom ging ik er meteen mee aan de slag.

Het bleek een receptje om te onthouden. Ik vind het vooral een leuk idee om met weer eens wat anders dan van dadels een reep te maken. Met rijstwafels. De pindakaas en honing zorgen er voor dat het geheel lekker aan elkaar blijft. En zorgen natuurlijk voor die extra lekkere smaak. Lekker idee ook voor de broodtrommels van kids!

Rijstrepen recept gezond, pindakaas rijstrepen

Pindakaas rijstrepen

Tip: ik heb de repen iets langer gebakken en uiteindelijk ook even omgedraaid zodat de onderkant ook mooi gebakken is. 

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze rijstrepen met pindakaas

Voorbereiding: 25 minuten
Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 135 ºC (hetelucht 120ºC).
2
Stap 2
Doe de pindakaas en honing in een pannetje, verwarm dit op laag vuur tot de pindakaas mooi dun in.
3
Stap 3
Verkruimel de rijstwafels en meng dit met de cranberry’s en pompoenpitten. Roer het pindakaas honing mengsel er door, zorg dat alle stukjes bedekt zijn met een plakkerig laagje.
4
Stap 4
Verdeel het mengsel over de bakvorm, of maak met natte handen (of 2 lepels) hoopjes op de met bakpapier beklede bakplaat.
5
Stap 5
Zet het in de oven en bak dit in 20 minuten krokant. Kijk na 10 minuten of de pindakaas rijstrepen niet verbranden. Houd dit dus in de gaten.

Een siliconen bakvorm met reepjes of bakplaat bekleed met bakpapier en 2 lepels als je dit niet hebt

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Soesjestaart
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Eton mess met lemoncurd
Bladerdeegnestjes met Nutella

4 reacties

Marja

Hoi Brenda, Dit ziet er echt heel erg lekker uit! En heerlijk makkelijk te maken ook nog, een zeker belangrijke factor in mijn keuken. Ik ga ze zeker maker maken en een klein stukje proeven, want tja...het is niet echt goed voor diabetespatienten. Maar dat geeft ook niet, als je er niet mee te maken hebt hoef je er ook geen rekening mee te houden. Zo simpel is het gewoon. Maar ik heb nog wel wat liefhebbers die ze graag op zullen eten! Dank voor het recept in elk geval. Hartelijke groetjes, Marja. ???????

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk om te horen Marja

jonna@burgertrutjes

Alweer een heerlijk recept uit dit kookboek! Ziet er onwijs lekker uit, en niet ingewikkeld om te maken. Het kookboek komt op mijn wishlist te staan

Laat een bericht achter

Marloes

Brenda dat ziet er heerlijk uit staat op me to do lijstje

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op