Springrolls met krab

Gerechten als deze wil je maken (en eten) op een mooie zomerdag. Springrolls met krab.

Dit is het tweede gerecht dat ik maakte uit GROENTE! het nieuwe kookboek van Niven Kunz (hier lees je meer over dit mooie groente-kookboek). Mijn oog viel op dit gerecht omdat het een warme dag was en ik geen zin had om uitgebreid te koken. En daarbij vond ik het leuk dat de springrolls in dit geval met krabvlees zijn gemaakt, dat is weer eens wat anders dan de garnalen en kip die ik meestal in het rijstpapier rol.

Springrolls met krab

Ik deel niet vaak twee recepten uit hetzelfde kookboek. Maar deze springrolls zijn zo lekker dat jullie ze allemaal moeten kunnen maken. De springrolls draai je super snel in elkaar, en het is een lekker fris gerechtje. Dat komt mede door de limoen die in het gerecht is verwerkt. Precies wat je nodig hebt als je lekker in de tuin wil zitten genieten van een lichte maaltijd.

Aantekening: het originele gerecht heb ik iets aangepast, zo heb ik geen rettich gebruikt (sorry, vind ik niet lekker) en de taugé heb ik weggelaten. Als je het recept precies zo wilt maken als Niven het bedoeld heeft dan voeg je beide toe aan het groentemengsel.

Zomer springrolls met krab recept

Springrolls met krab

Springrolls met krab

Bereidingstijd: 20 minutes

Aantal: 4 stuks

Springrolls met krab

Ingrediënten:

  • 200 gram krabvlees
  • 1 eetlepel zure room
  • rasp van 1,5 limoen
  • 1 mini-paksoi in dunne reepjes
  • 1/2 komkommer
  • 2 eetlepels geraspte wortel
  • scheutje olijfolie
  • scheutje sushi-azijn
  • zout en peper
  • 4 vellen rijstpapier

Bereiding:

  1. Meng het krabvlees met de zure room en rasp van 1/2 limoen. Breng dit op smaak met zout en peper en zet dit in de koelkast tot je het gebruikt.
  2. Snijd de paksoi in dunne reepjes, de komkommer in dunne reepjes in de lengte.
  3. Meng de paksoi met komkommer en wortel. Besprenkel dit met olijfolie, sushi-azijn, limoenrasp en breng op smaak met zout en peper.
  4. Week de rijstvellen in koud water tot ze flexibel zijn. Leg dit op het aanrecht en dep droog.
  5. Verdeel de groente over het midden van de rijstvellen en leg het krabmengsel hierop. Rol de rijstvellen op als loempia, snijd de zijkanten er af voor een strakkere rol.
  6. Serveer eventueel met sojasaus om in te dippen.
https://www.brendakookt.nl/2017/08/16/springrolls-met-krab/

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *