Anti pasti spiesjes

In de zomer ben ik gek op spiesjes, het is gemakkelijk om mee te nemen (bijvoorbeeld naar BBQ of picknick) en het is leuk en handig om van een stokje te eten. Je hebt geen bestek nodig. Daarom gooi ik er vandaag nog eentje in, de anti pasti spiesjes.

Anti pasti spiesje

Recepten zoals deze anti pasti spiesjes zijn eigenlijk geen echte recepten, er wordt namelijk weinig gekookt en het is mega simpel. Toch vind ik het super leuk om dit soort inspiratieartikelen te plaatsen. Het is een leuke tip om iets op een andere manier te serveren.

Zo heb ik deze spiesjes deze zomer al naar meerdere feestjes meegenomen, en ook bij mijn eigen housewarming stonden deze op tafel (in de mini-variant). De spiesjes zijn gemakkelijk om te maken, goed voor te bereiden en je kunt er ook je eigen creativiteit in kwijt. Gebruik de ingrediënten die jij lekker vindt. Houd je niet van olijven? Dan laat je ze er lekker uit.

De spiesjes zijn lekker om te snoepen bij de borrel of feestje of serveer ze bij een tapas-diner, barbecue of lunch.

Spiesje borrel anti pasti

Anti pasti spiesjes

Anti pasti spiesjes

Bereidingstijd: 15 minutes

Aantal: 8 stuks

Anti pasti spiesjes

Ingrediënten:

 • 16 bolletjes mini mozzarella
 • 2 gegrilde paprika's (of 8 stukjes uit een pot)
 • 16 olijven (variatie zwarte en groene olijven)
 • 16 cherry tomaatjes
 • 16 plakjes Spaanse of Italiaanse ham (zoals prosciutto, parmaham, serranoham, chorizo)
 • Extra benodigd: 8 lange satéprikkers

Bereiding:

 1. Snijd de gegrilde paprika in 16 stukjes en leg de overige ingrediënten klaar zodat je ze direct aan de stokjes kunt rijgen.
 2. Rijg een olijfje op een satéprikker, volg dit door een stukje gegrilde paprika, mozzarella, Spaanse ham, een tomaatje, nog een olijf, Spaanse ham en nog een bolletje mozzarella. Sluit af met een cherrytomaatje.
 3. Tips:

  • Begin en sluit af met een tomaatje, olijf of ander ingrediënten dat goed op de prikker blijft zitten.
  • Varieer met verschillende ingrediënten en kleuren, en gebruik bijvoorbeeld verschillende kleuren gegrilde paprika. 
  • Dek de spiesjes nadat je ze hebt gemaakt af met folie, of bewaar ze in een afgesloten bak. Zo kun je ze nog even in de koelkast bewaren.
https://www.brendakookt.nl/2017/07/31/anti-pasti-spiesjes/

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES