Barbecue bijgerechten inspiratie

Barbecue bijgerechten

Ik hoop niet dat dit artikel de mosterd na de maaltijd gaat zijn. De afgelopen maanden hebben we (een tijdje) perfect barbecue weer gehad. Ik hoop dat we daar de komende maand ook nog van mogen genieten. Daarom trek ik de stoute schoenen aan en deel ik hierbij een barbecue inspiratie topic.

Bij deze geef ik het vlees (wat toch het meest gegeten wordt tijdens de barbecue) geen aandacht en richt ik me op de bijgerechten. Want naast een stukje vlees of vis van de barbecue is het ook heel erg lekker om andere dingen op tafel te zetten of te serveren.

Barbecue bijgerechten inspiratie

Aardappelen

Aardappeltjes doen het altijd goed, ook bij een barbecue. Hierbij kun je meerdere kanten op. Je kunt ze verwerken in een frisse aardappelsalade, maar je kunt ze ook juist op de barbecue bereiden. Ga voor de aardappeltjes op een stokje, of in aluminiumfolie, of de gepofte aardappel.

Barbecue aardappel

Groente van de barbecue

Naast vlees, vis en aardappeltjes is het ook lekker om meer met groente te doen bij de barbecue. Dit zijn mijn drie favo groente-gerechtjes van de barbecue. Al is die laatste meer een brood-receptje.

BBQ Brood

Brood

Ook mag brood niet ontbreken bij een barbecue. Stokbrood met (zelfgemaakte) kruidenboter is natuurlijk altijd goed. Maar je kunt nog veel meer met brood doen.

BBQ Overige

Overige op tafel

En daarnaast heb ik nog een paar lekkere tips die lekker zijn om op tafel te zetten bij de barbecue.

Laatste tips

De lekkerste barbecuesaus (die je zelf maakt, klik hier voor het recept) mag natuurlijk niet ontbreken. Net zoals een of meer saladesKlik hier voor de lekkerste pastasalades, en hier voor mijn top 5 ander salades.

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Frank says

    Goede tips, ziet er lekker uit! Wij kunnen ook niet wachten tot het BBQ seizoen weer begint.