5x Aardbeien

5x aardbeien Collage

Yes! Het is nu nog de tijd van het jaar om te genieten van de heerlijke Hollandse aardbeien voor ze er niet meer zijn. Daarom leek het mij een goed idee om onze zomerkoninkjes even in het zonnetje te zetten.

Ik kan enorm genieten van een boterham met verse aardbeien en een beetje suiker. Vooral in het weekend is dat een echte traktatie bij het ontbijt. Maar aardbeien kun je natuurlijk in nog veel meer zoete gerechten verwerken.

5 zoete recepten met aardbeien

Klik op de titel van het recept of de foto om het recept direct te bekijken. 

Aardbeientiramisu

Aardbeien tiramisu

De Italiaanse tiramisu kennen we denk ik allemaal. In de zomer vind ik het erg lekker om een minder zware variant op tiramisu klaar te maken, bijvoorbeeld met aardbeien. Deze aardbeien tiramisu is echt een topper.

Aardbeienschelpjes 13

Aardbeien schelpjes

Old school maar lekker, dat is het bladerdeegschelpje met room en aardbeien. Als je weinig tijd hebt dan koop je de de schelp maar ik laat je in dit artikel ook zien hoe je dit zelf kunt maken. En maak de schelp dan extra lekker met een beetje chocolade aan de binnenkant.

Cheesecake 02

Cheesecake met aardbeien

You gotta love cheesecake. En dan bedoel ik niet een kwarktaart, maar een echte cheesecake die in de oven wordt gebakken. Dit recept van Donna Hay met aardbeien on top is mijn favoriet.

Pavlova aardbeien 4

Pavlova met aardbeien

Merinque is ontzettend lekker, zeker als je het verwerkt in een toetje zoals deze pavlova met aardbeien, pistache en chocolade. Hemels.

Uitdeelhapje pannenkoeken en aardbeien op een stokje

Aardbeien met pannenkoeken op een stokje

Dit is een snel en simpel hapje, maar zo lekker. Dit valt bij jong en bij oud in de smaak. Extra lekker met een beetje aardbeienjam tussen de rolletjes pannenkoek.

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Kimberly says

    Wat zien die pannenkoek stukjes met aardbei er lekker uit zeg! :D

  2. jonna@burgertrutjes says

    ben dol op aardbeien! Maar dan wel vers van de boer. Jouw recept voor aardbeientiramisu heb ik al vaker gemaakt. Een absolute aanrader!