Bietenpannenkoekjes met geitenkaas

Pannenkoekjes van rode biet Niven

Tijd voor een lekker hapje, uitgebreid ontbijt of lekkere lunch, met bietenpannenkoekjes en geitenkaas.

Jullie weten inmiddels dat ik gek ben op pannenkoekjes. Toen ik deze bietenpannenkoekjes in GROENTE! het nieuwe kookboek van Niven Kunz, tegenkwam liep het water me in de mond en moest ik ze dan ook meteen maken. En ze waren zo lekker dat ze het delen zeker waard zijn.

In het tweede kookboek van Niven staat groente uiteraard weer centraal. Niven kookt volgens zijn 80/20 formule, 80% groente en 20% vlees of vis. Maar ook 80% biologisch, en 80% lokaal. In dit boek kookt de sterrenchef geen restauranteten, maar lekker eten voor thuis. De ingrediënten zijn overal verkrijgbaar en de receptuur niet te lang of ingewikkeld.

Groente Niven

GROENTE! is ingedeeld in eetmomenten en gangen. Van Hapjes en voorgerechten naar soepen, salades, hoofdgerechten, bijgerechten, nagerechten sappen en afsluitende met het ontbijt. De bietenpannenkoekjes die ik in dit artikel deel behoort eigenlijk tot de hapjes en voorgerechten, ik heb het gegeten als lunch.

Het boek is erg toegankelijk, het is duidelijk geen restaurant eten, maar eten voor thuis. Persoonlijk vind ik dat erg fijn. Het boek heeft een groot lettertype waardoor het lekker wegleest.

GROENTE!| Niven Kunz | Kosmos Uitgevers| verkrijgbaar voor € 24,99
Klik hier om het boek te bestellen via bol.com

Scroll naar beneden voor het recept van de lekkere bietenpannenkoekjes. De combinatie van rode bietensap gevormd tot pannenkoekjes met geitenkaas en appelstroop is hemels. Het is zo lekker. En dus super gemakkelijk om te maken, dus hup! Ga aan de slag!

Rode bieten pannenkoekjes

 

Bietenpannenkoekjes met geitenkaas

Bereidingstijd: 30 minutes

Aantal: 8 pannenkoekjes

Bietenpannenkoekjes met geitenkaas

Ingrediënten:

 • 250 ml bietensap
 • 125 gram bloem
 • 1 groot ei
 • snuf zout
 • zonnebloemolie om in te bakken
 • Toppings:
 • half bosje radijsjes
 • 100 gram zachte geitenkaas
 • appelstroop
 • bietenblad (dit heb ik vervangen door tuinkers)

Bereiding:

 1. Meng de ingrediënten voor de pannenkoekjes tot ene egale massa met een garde in een kom. Bak dunne flensjes van het mengsel in een klein beetje zonnebloemolie.
 2. Laat de pannenkoekjes afkoelen en steek er rondjes uit met een steekring (of schaaltje).
 3. Snij het grootste dele van het loof van de radijsjes en het staartje er af. Snij ze in kwarten en blancheer ze 10 seconden, koel hierna in ijswater.
 4. Leg de bietenpannenkoekjes in het midden van het bord en verdeel de radijskwarten erover. Verbrokkel de geitenkaas en besprenkel met de appelstroop. Garneer met het bietenblad.
https://www.brendakookt.nl/2017/07/17/bietenpannenkoekjes-met-geitenkaas/

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES