Ga naar de inhoud

Kwarktaart met witte chocolade

Als ik deze foto’s terugzie loopt het water met in de mond. Deze kwarktaart met witte chocolade en frambozen ziet er toch super lekker uit? Toen onze nieuwe buren op bezoek kwamen moest ik natuurlijk wel iets lekkers bij de koffie serveren. Het was een warme dag en daarom besloot...
30 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Kwarktaart met witte chocolade

Taart witte chocolade kwarkAls ik deze foto’s terugzie loopt het water met in de mond. Deze kwarktaart met witte chocolade en frambozen ziet er toch super lekker uit?

Toen onze nieuwe buren op bezoek kwamen moest ik natuurlijk wel iets lekkers bij de koffie serveren. Het was een warme dag en daarom besloot ik een frisse taart te maken. Het moest een kwarktaart worden, eentje zonder pakjes en zakjes.

Chocolade blijft een van mijn favoriete ingrediënten, een taart met chocolade is toch altijd lekker? Daarom kon ik het niet laten ook bij deze taart chocolade toe te voegen, niet alleen op de taart als garnering, maar juist ook er in. Door de romige kwarklaag.

Het resultaat is een super lekkere frisse taart, die er ook nog eens mooi uit ziet. Door de hoeveelheid chocolade is de taart ook wel een beetje machtig. Maar het voordeel daarvan is dat je kleinere stukjes serveert en dus meer punten uit de taart haalt. Win-win!

Kwarktaart met witte chocolade, BrendaKookt

Kwarktaart met witte chocolade

Witte chocoaldetaart met frambozen

Ingrediënten

Extra benodigd: springvorm met diameter van 24 cm

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze kwarktaart met witte chocolade

Voorbereiding: 30 minuten
Stap 1
Bekleed de springvorm met bakpapier. Week de gelatineblaadjes in water.
2
Stap 2
Maal de bastognekoeken fijn in een keukenmachine. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Roer de koekkruimels door de boter. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk dit met de achterkant van een lepel aan. Zet de springvorm in de koelkast zodat de bodem kan uitharden.
3
Stap 3
Smelt de witte chocolade (bekijk hier hoe je dit het beste kunt doen). Laat de gesmolten chocolade afkoelen zodat het nog wel vloeibaar is, maar niet meer warm.
4
Stap 4
Mix de kwark met de mascarpone en basterdsuiker tot dit goed gemengd is. Roer de chocolade er door tot het een mooi romig geheel is.
5
Stap 5
Knijp de gelatineblaadjes uit. Verwarm een beetje melk en laat de gelatine hierin oplossen. Meng dit door het kwarkmengsel.
6
Stap 6
Verdeel het kwarkmengsel over de springvorm en strijk dit glad. Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
7
Stap 7
Verdeel voor het aansnijden de frambozen over de kwarktaart, garneer met snippers witte chocolade en poedersuiker.
Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Caesar salad recept
Bladerdeegnestjes met Nutella
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou

10 reacties

Marieke

Lekkere taart! 350gram witte chocolade was meer dan genoeg. Volgende keer doe ik denk ik 250/300. Hij viel erg in de smaak! Lekker die frambozen erbij👍🏻

Laat een bericht achter

Machteld

Hoi, ik wil deze taart graag maken, maar zou ik de frambozen ook in het beslag kunnen verwerken? Dat lijkt me namelijk nog lekkerder en frisser.

Laat een bericht achter

Ingrid

Is het nodig om basterdsuiker bij de kwark/mascarpone te doen? Mij lijkt de witte chocolade zoet genoeg.

Laat een bericht achter

Joyce

Ooo wat is deze taart lekker!! Bedankt voor dit recept. Visite was heeel erg tevreden over deze heerlijke taart. Ik heb hem in 2 maanden tijd 3 keer gemaakt... oeps niet heel gezond... de 3e en laatste keer had ik de bestognekoeken weg gelaten en de kwark tussen een hartvormige cake gedaan, wel met de helft van de chocolade (perongelijk te weinig gehaald). Boven op de cake wel weer de frambozen, want wat is dat een heerlijke combinatie, dat witte chocolade goedje met een klein zoet-zuurtje van de framboos!! Nogmaals super bedankt voor dit recept

Laat een bericht achter

Dorieke

Beste Brenda, Klinkt als een goed recept, kun je ook de helft minder witte chocolade doen? En gebruik je gewoon naturel kwark mager of vol?

Laat een bericht achter

Esther

Ha Brenda, Ik ben echt fan van de overheerlijke recepten van de taarten. Ik ben geen keukenprinses, maar tot nu toe lukken ze altijd en smaken ze heerlijk! Van het weekend heb ik de kwarktaart met witte chocolade gemaakt. Wederom een succes. Maar de taart had wel veel langer dan 3 uur nodig om op te stijven. Heb ik iets verkeerd gedaan misschien of klopt het dat het opstijven langer de tijd nodig had? Ik heb trouwens met aardbeien gedaan ipv frambozen. ?

Laat een bericht achter

Christine

Dat had ik vandaag ook. Maar het verjaardagsbezoek was er al, dus langer kon niet. Toen de frambozen erop gingen, stortte hij vanaf de randen in. Hij was wel heel lekker!

Stephanie

Kan je de mascarpone ook vervangen door slagroom? Of gewoon helemaal weglaten?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Als je de mascarpone weg laat wordt de taart minder stevig, en minder hoog Je kunt het vervangen door slagroom. Ik zou in dat geval wel meer gelatine gebruiken.

Ineke

Lijkt me een lekkere taart maar als hij zo machtig is kun je dan niet beter veel minder chocolade gebruiken? Hartelijke groeten van Ineke

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op