Pita kip kerrie

Pita kip kerrie, receptHello! Ik hoop dat jullie een fijn weekend hebben gehad. Mijn weekend zat deze keer vol met verjaardagen en babyshowers dus ik heb bijna alle familie-leden en vrienden gezien dit weekend. Erg gezellig, maar ook wel fijn om weer aan de week te beginnen. Ik geef jullie vandaag een lekker makkelijk receptje: pita kip kerrie! Een pitabroodje gevuld met kip kerrie.

Kip kerrie kennen we denk ik allemaal. En pita broodjes ook! Maar de kans is groot dat je die twee nog niet eerder heb gecombineerd, dat had ik namelijk ook nog niet eerder gegeten. Maar ik het pitabroodjes in huis en geen trek in shoarma of iets dergelijks. Daarom besloot ik de pita’s te vullen met iets anders. Met kip kerrie! En dat is me toch lekker….! Probeer jij hem ook?

Kip kerrie pita, recept

Pita kip kerrie

Pita kip kerrie

Bereidingstijd: 35 minutes

Aantal: 8 broodjes

Pita kip kerrie

Ingrediënten:

 • 2 kipfilets
 • 1 grote ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 rode paprika
 • 1 winterwortel
 • 1,5 theelepel kerriepoeder
 • 1/4 theelepel chilivlokken
 • 1 theelepel kurkuma
 • halve theelepel korianderpoeder
 • 3 schijven ananas
 • 400 ml kokosmelk
 • 2 eetlepels bloem
 • 3 eetlepels rozijnen
 • 3 stengels lente ui
 • zout en peper
 • 8 pitabroodjes

Bereiding:

 1. Schil de wortel en snijd dit in stukken en kook het gaar in ruim water.
 2. Snipper de ui, snijd de kipfilet in blokjes. Snijd de paprika in blokjes, de ananas in stukken en de lente ui in ringen.
 3. Fruit de ui in olijfolie aan. Pers de tenen knoflook en bak dit met de ui mee. Doe na een paar minuutjes de kipfilet er bij en bak dit 5 minuten mee, tot de kip rondom is dichtgeschroeid. Voeg hierna de paprika en gekookte wortelen toe en bak dit ook even mee.
 4. Voeg de kruiden (kerriepoeder, chilivlokken, kurkuma en korianderpoeder) samen met de bloem bij het groente-kipmengsel. Roer dit goed door en laat het even meebakken.Voeg de kokosmelk toe en verwarm dit ongeveer 8 minuutjes mee. Proef de saus en voeg een beetje zout en peper toe.
 5. Voeg tot slot blokjes ananas en rozijntjes toe.
 6. Verwarm pitabroodjes in de oven of broodrooster en vul dit met het kip kerrie mengsel.
https://www.brendakookt.nl/2017/07/03/pita-kip-kerrie/

 

———————————————-

TIP: Neem een kijkje in mijn winkeltje en bestel mijn handige maaltijdplanner en boodschappenplanner! Hier bestel je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. Michel says

  De chilivlokken staan niet op de ingrediëntenlijst, maar je voegt ze wel toe bij de kruiden. Horen ze er wel in en zo ja, hoeveel doe jij er in?

   • Michel says

    haha thx! Alhoewel het eigenlijk pas mijn/onze eerste post is op je site, hebben we al heel wat heerlijke recepten van jouw website gehaald hoor! Heel erg bedankt hier voor!!

 2. Irene says

  Heb het vanavond gemaakt voor mijn gezin, heerlijk!

  Chili vlokken kon ik niet vinden in de winkel. Wat is dit precies en waar kan ik dit kopen?

  Ik mis ook even waar ik de lente ui moet toevoegen maar ik heb ze er aan het eind door geroerd..

  Bedankt voor het heerlijke recept!