Ga naar de inhoud

Aardbeiencrumblecake

Zo vlak voor het weekend gooi ik er een lekker taartje in. Staat deze aardbeiencrumblecake bij jou op tafel de komende dagen? Recepten voor lekkere aardbeientaarten kun je niet genoeg hebben. En handig: bijna iedereen vindt een aardbeientaart of cake lekker. Toen ik door het kookboek ‘Oogst’ van Marleen van...
20 minuten Voorbereidingstijd
1 uur Bereidingstijd
Delen op

Aardbeiencrumblecake

Aardbeiencrumblecake OogstZo vlak voor het weekend gooi ik er een lekker taartje in. Staat deze aardbeiencrumblecake bij jou op tafel de komende dagen?

Recepten voor lekkere aardbeientaarten kun je niet genoeg hebben. En handig: bijna iedereen vindt een aardbeientaart of cake lekker. Toen ik door het kookboek ‘Oogst’ van Marleen van Es bladerderde viel dit recept me op en wilde ik er direct mee aan de slag. Het resultaat is een lekkere frisse cake met een krokante crumbletopping. Een heerlijke combinatie.

In Oogst draait het om groenten, die je het liefst in eigen tuin teelt. Maar dat hoeft natuurlijk niet per se (ik kocht ook gewoon aardbeien op de markt voor de aardbeiencrumblecake ;)). Het boek bevat 100 vegetarische recepten. Als je opzoek bent naar een mooi kookboek die je het hele jaar rond kunt gebruiken dan moet je voor Oogst gaan. Het is namelijk ingedeeld naar de seizoenen, zo kun je met direct met de oogst uit je tuin aan de slag.

Aardbeiencrumblecake Oogst

Oogst Marleen van Es

De recepten zijn toegankelijk, en helder ingedeeld. Voor ieder seizoen geeft Marleen meerdere recepten voor het ontbijt en de lunch, hapjes en drankjes, voorgerechten, hoofdgerechten, desserts plus nog een paar basisrecepten.

De fotografie is prachtig, zoals we van Marleen gewend zijn, lekker fris. Ik vind het persoonlijk ook erg mooi dat het lettertype groter is, hierdoor is het nog fijner om het boek door te bladeren, plaatjes te kijken en zo nu en dan een tekstje te lezen.

Oogst| Marleen van Es | Uitgeverij Nieuw Amsterdam| verkrijgbaar voor € 34,99
Klik hier om het boek te bestellen via bol, en scroll naar beneden voor het recept van de aardbeiencake.

 

Aardbeiencrumblecake oogst

Aardbeiencrumblecake

Ingrediënten

Voor de crumble:

Extra benodigd: springvorm met een diameter van 26 cm

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze aardbeiencrumblecake

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 1 uur
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 ºC, vet de springvorm in.
2
Stap 2
Klopt met een mixer de eieren met de suiker en het vanillepoeder los. Voeg de boter en yoghurt toe en mix het goed door. Voeg al mixend het bakmeel en zout toe. Klop het beslag tot de klontjes zijn verdwenen. Vul de ingevette springvorm met het cakebeslag.
3
Stap 3
Snijd de aardbeien in kwarten en druk ze voor de helft in het beslag. Bak de cake 30 minuten.
4
Stap 4
Maak ondertussen de crumble. Snijd de koude boter in blokjes. Meng alle ingrediënten voor de crumble in een keukenmachine tot een kruimelig deeg. Vul een bakblik met de kruimels en schuif in de oven. Bak de kruimels in 20 minuten lichtbruin.
5
Stap 5
Verdeel de crumble over de aardbeiencake en bak de cake nog 30 minuten gaar en krokant.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Soesjestaart
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Romige pasta met asperge en pesto

5 reacties

frituurpan

Het is een heerlijke kruimelcake geworden. Eerst door een domme fout weer overnieuw begonnen, maar dankzij je stap-voor-stap uitleg een mooie cake gefabriceerd.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Super om te horen, bedankt voor je reactie

Gerda

Ik heb de cake gemaakt en na precies 30 minuten de crumble erop gedaan. Deze ligt dan na het bakken niet 'geplakt' op de cake, maar er los bovenop. Ik deed er een dot slagroom op en die plakte er gelijk aan vast en kwam met slagroom en al naast de taart terecht. Met snijden wordt het dan een rommeltje. En er mag wel meer fruit op, ik had een mengsel gemaakt van aardbeien en rabarber van ruim een pond, maar zag het haast niet weer

Laat een bericht achter

Conny

Brenda bedankt voor het leuke recept. Heb de cake gemaakt en met goed resultaat. Crumbles waren bijna nog lekkerder dan de cake ? Bij de ingrediënten staat vanillepoeder. Ik heb vanillesuiker genomen, is dat de bedoeling ? Ook heb ik nog even getwijfeld aan vanille essence.

Laat een bericht achter

jonna@burgertrutjes

Nog nooit een aardbeien crumble gemaakt. Maar dit is wel een van mijn lievelingstaarten en fruitsoorten. Ga het recept snel een keer proberen, met verse aardbeien van de boer

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op