Hamburger recept

Hamburger receptYes, het is zondag! Tijd voor iets lekkers. Vandaag gaan we voor een goede zelfgemaakte hamburger.

 

Hamburger recept

Nadat ik een artikel plaatst met tips voor het organiseren voor een burgerparty (bekijk deze hier) kreeg ik veel vragen over de burger zelf. Hoe maak ik mijn favoriete burger? Daarom deel ik vandaag mijn recept voor het maken van lekkere hamburgers. Het gaat in dit artikel dus niet om het broodje of de toppings, maar om het vlees. De hamburger zelf.

Hamburgers uit de supermarkt zijn lang niet zo lekker als de zelfgemaakte hamburger. Het fijne is dat je zelf bepaalt wat je er in stopt en hoe je ze op smaak brengt. Het recept dat ik hieronder deel is mijn basisburger, deze is altijd goed en past bijna overal bij. Ik vind het lekker om een gesnipperd uitje toe te voegen, maar als je hier niet van houdt kun je bijvoorbeeld ook uienpoeder toevoegen, of het zelfs weglaten.

Klik hier voor heel veel lekkers dat je met deze burger kunt serveren. Ik eet mijn burger het liefst met gebakken ui en krokante spekje, afgemaakt met een beetje sla, plakje tomaat en een lik ketchup. Wat is jouw favoriete burgertopping?

 

Hamburger met spek, recept

Hamburger recept

Bereidingstijd: 20 minutes

Aantal: 4 stuks

Hamburger recept

Ingrediënten:

 • 500 gram gehakt (ik neem rundergehakt)
 • 1 kleine ui
 • 1 teentje knoflook
 • halve theelepel pikante paprikapoeder
 • 1/4 theelepel cayennepeper
 • zout en peper
 • 1 ei
 • halve eetlepel ketchup
 • 1,5 eetlepel paneermeel
 • boter om in te bakken

Bereiding:

 1. Snipper de ui en pers de knoflook.
 2. Meng in een grote kom het gehakt met de ui en knoflook, de paprikapoeder, cayennepeper, zout en peper. Doe het ei, ketchup en paneermeel er bij en kneed dit door.
 3. Kneed 4 mooie burgers van het gehaktmengsel en laat dit (als je er tijd voor hebt) afgedekt met huishoudfolie even (ongeveer 30 minuten) rusten in de koelkast.
 4. Verwarm een klontje boter in een koekenpan en bak de hamburgers goudbruin.
 5. Serveer de hamburger zoals je lekker vindt. Inspiratie nodig? Bekijk dit artikel met mijn tips voor een burgerparty, hier vind je veel lekkere toppings voor bij je zelfgemaakte hamburger.
https://www.brendakookt.nl/2017/06/18/hamburger-recept/

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *