Ga naar de inhoud

Hamburger recept

Wat gaat er boven een lekkere hamburger? Precies: een zelfgemaakte hamburger! Helemaal from scratch. Heel lekker en heel simpel. Hamburger recept Nadat ik een artikel plaatst met tips voor het organiseren voor een burgerparty kreeg ik veel vragen over de burger zelf. Hoe maak ik mijn favoriete burger? Daarom deel...
20 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Hamburger recept

Wat gaat er boven een lekkere hamburger? Precies: een zelfgemaakte hamburger! Helemaal from scratch. Heel lekker en heel simpel.

Hamburger recept

Hamburger recept

Nadat ik een artikel plaatst met tips voor het organiseren voor een burgerparty kreeg ik veel vragen over de burger zelf. Hoe maak ik mijn favoriete burger? Daarom deel ik vandaag mijn recept voor het maken van lekkere hamburgers. Het gaat in dit artikel dus niet om het broodje of de toppings, maar om het vlees. De hamburger zelf.

Hamburgers uit de supermarkt zijn lang niet zo lekker als de zelfgemaakte hamburger. Het fijne is dat je zelf bepaalt wat je er in stopt en hoe je ze op smaak brengt. Wil je jouw hamburger net zo netjes rond krijgen als bij de slager of supermarkt? Gebruik dan een hamburgerpers, zo krijg je jouw burger direct in de gewenste vorm en dikte.

Zelf burgers maken

Het recept dat ik hieronder deel is mijn basisburger, deze is altijd goed en past bijna overal bij. Ik vind het lekker om een gesnipperd uitje toe te voegen, maar als je hier niet van houdt kun je bijvoorbeeld ook uienpoeder toevoegen, of het zelfs weglaten.

Hamburger serveren

Je kunt natuurlijk je eigen broodje maken om het geheel helemaal homemade te maken, of je koopt een lekker broodje uit de supermarkt. Even toasten en dan de burger erop. Vervolgens kun je het met van alles toppen.

Ik eet mijn burger het liefst met gebakken ui en krokante spekje, afgemaakt met een beetje sla, plakje tomaat en een lik ketchup. Wat is jouw favoriete burgertopping?

Klik hier voor veel meer lekkers dat je met deze burger kunt serveren.

Hamburger met spek, recept

Hamburgers invriezen

Maak je meteen wat extra hamburgers, dan kan je ze ook eenvoudig invriezen. Zo heb je altijd wat over voor een makkelijke maaltijd, die toch extra lekker smaakt.

In de vriezer bewaar je de burgers dan zo’n drie maanden.

Ingrediënten

stuks
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze hamburger recept

Voorbereiding: 20 minuten
Stap 1
Snipper de ui en pers de knoflook.
2
Stap 2
Meng in een grote kom het gehakt met de ui en knoflook, de paprikapoeder, cayennepeper, zout en peper. Doe het ei, ketchup en paneermeel er bij en kneed dit door.
3
Stap 3
Kneed 4 mooie burgers van het gehaktmengsel en laat dit (als je er tijd voor hebt) afgedekt met huishoudfolie even (ongeveer 30 minuten) rusten in de koelkast.
4
Stap 4
Verwarm een klontje boter in een koekenpan en bak de hamburgers goudbruin.
5
Stap 5

Serveer de hamburger zoals je lekker vindt.

Inspiratie nodig?

Bekijk dit artikel met mijn tips voor een burgerparty, hier vind je veel lekkere toppings voor bij je zelfgemaakte hamburger.

Bekijk ook andere recepten
Lente-plaattaart met courgette en pesto
Spanakopita ovenschotel
Geroosterde aardappeltjes met bloemkool en tahin
Broccolischotel met champignons

12 reacties

Marrijn

Prima recept! En met de tip om ze in het midden iets in te drukken heeft resultaat gehad! Bedankt

Laat een bericht achter

jelle

Nog lekkerder worden ze op de bbq ;)

Laat een bericht achter

Brahim

Het lekkerste is even in de pan en daarna afmaken in de oven met cheddar kaas. Daarna garneren met groenten zoals tomaten augurk en uien. Groetjes Brahim.

Judith

En als je de burgers in de optiegrill bakt is t helemaal een delicatesse

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Misschien moet ik dat de volgende keer ook doen :)

Gerald de Hamburgereter

Nog een kleine tip voor mensen die dit willen proberen! Als je de burger een klein beetje dunner maakt in het midden wordt hij beter overal gaar. Als je de burger overal even dik laat zal hij bol gaan staan en misschien geen goed contact met de pan hebben.

Laat een bericht achter

Hamburgereter123

Lekker brenda

Laat een bericht achter

Burger

Lekker .. alleen ik gebruik ook fijn gesmede verse koriander er bij

RosaKookt

Voor hoeveel personen is dit gerecht?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Voor 4 stuks

kira

Kun je de hamburgers ook invriezen (rauw)?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ja dat kan heel goed

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op