Rijstsalade met komkommer en kikkererwten

Frisse rijstsalade met kerrie en komkommerIk hoop dat de meeste van jullie vandaag kunnen genieten van een extra zondag. Het is soms zo fijn om een extra dagje weekend te hebben. Zeker als het ook nog eens mooi weer is! Wie weet komt deze rijstsalade met komkommer en kikkererwten vandaag op die extra zondag van pas. Anders vast op een andere dag de komende week.

 

Frisse rijstsalade met komkommer en kikkererwten

De rijstsalade heeft door de kerrie extra veel smaak, maar is daarentegen ook lekker fris door de komkommer. Kikkererwten en rozijnen maken deze frisse salade echt af. Zeker geschikt als lunch of bijvoorbeeld als bijgerecht bij de avondmaaltijd.

De komende week staan de recepten op BrendaKookt.nl in het teken van ‘picknicken’ en lunches to go. Deze salade met rijst is namelijk geschikt om van te voren te bereiden en te bewaren. De salade wordt niet slap of verlept omdat er geen dressing aan is toegevoegd. Wel is de salade goed op smaak. Ideaal om mee te nemen in een bakje naar het werk, of tijdens een dagje weg.

Rijstsalade met komkommer en kikkererwten

Rijstsalade met komkommer en kikkererwten

Bereidingstijd: 25 minutes

Aantal: 4 personen

Rijstsalade met komkommer en kikkererwten

Ingrediënten:

  • 1 kleine ui
  • 100 gram zilvervliesrijst
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 bouillonblokjes (ik nam kippenbouillon)
  • 4 stengels lente ui
  • halve komkommer
  • 100 gram gewelde kikkererwten
  • 3 eetlepels rozijnen
  • klein bosje peterselie
  • olijfolie om te bakken

Bereiding:

  1. Snipper de ui, fruit dit in de pan waar je straks de rijst in gaat koken even aan in olijfolie.
  2. Roer de kerrie er door en voeg dan de rijst en water met het bouillonblokje toe.
  3. Kook de rijst gaar en laat dit even afkoelen.
  4. Snijd de lente ui in ringen. Halveer de komkommer door de lengte en schraap de zaadjes uit. Snijd de komkommer in halve ringen.
  5. Spoel de kikkererwten af en snijd de peterselie fijn.
  6. Meng de ringen lente ui, stukje komkommer, kikkererwten, rozijnen en peterselie met de gekookte kerrierijst.
  7. Tip: deze salade is goed geschikt om na de bereiding in de koelkast te bewaren, maximaal 2 dagen.
https://www.brendakookt.nl/2017/06/05/rijstsalade-komkommer-kikkererwten/

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. J.M. van Dis says

    Beste Brenda,
    Hoeveel water gebruik je?

    • Brenda Kookt says

      Hi Annemarie, de hoeveelheid water is afhankelijk van het type rijst dat je gebruikt. Hiervoor kun je het beste de aanwijzingen op de verpakking volgen.