Mexicaanse Salade

Mexicaanse saladeKleurrijk, lekker en nog gezond ook! Dat is deze Mexicaanse salade met nachos. Wat mij betreft een topper die de komende maanden zeker vaker bij ons op tafel komt.

Als ik nacho’s eet dan eet ik vaak deze schotel met gehakt, of nacho’s met guacamole om te dippen. Lekker bij de borrel, maar niet zo gezond. Nacho’s kun je ook verwerken in een gezonder gerecht, zoals deze kleurrijke salade.

 

Mexicaanse salade met nachos

De nacho’s zijn in dit gerecht meer de kers op de taart dan de taart zelf kan ik wel zeggen. De basis is een salade van ijsbergsla met verschillende kleuren paprika, mais, tomaatjes en avocado. Met een lekkere frisse dressing van limoen met honing en balsamico. Met als extraatje dus de lekkere verkruimelde nacho’s on top.

 

Mexicaanse salade met nacho

Mexicaanse Salade

Bereidingstijd: 20 minutes

Aantal: 2 personen

Mexicaanse Salade

Ingrediënten:

  • 1/4 krop ijsbergsla
  • 1/2 gele, groene en rode paprika (1,5 in totaal dus)
  • 1 avocado
  • 6 cherry tomaatjes
  • 75 gram mais
  • sap van een halve limoen
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel balsamico azijn
  • 1,5 eetlepel extra vergine olijfolie
  • zout en peper
  • een handje nacho chips

Bereiding:

  1. Snijd de ijsbergsla in repen. Snijd de paprika's en avocado in blokjes en halveer de tomaatjes.
  2. Meng het limoensap met de honing, balsamico azijn, olijfolie en zout en peper tot een dressing.
  3. Meng in een kom de ijsbergsla met de blokjes paprika, tomaatjes, avocado en mais. Roer de dressing er door. Verkruimel de nacho's grof en roer deze als laatste door de salade.
  4. Verdeel de salade over de borden.
  5. Tip: de salade kun je van te voren maken, voeg de nacho's pas toe voordat je gaat eten anders worden ze zacht en zompig.
https://www.brendakookt.nl/2017/05/29/mexicaanse-salade/

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. kenneth says

    Ken je dat… heb je boodschappen gedaan en ben je de ijsbergsla vergeten! Dus dan plunder je de voorraadkast en kom je een blikje kidneybonen tegen en in de koelkast lag nog een halve courgette en een kipfileetje. De laatste twee heb ik even gegrill’d in de grillpan en de kidneybonen is alleen even afspoelen en zo door de salade. Heerlijk!

    We gaan deze salade zeker in de zomermaanden nogmaals eten maar dan met een mexicaans biertje erbij en inderdaad met wat dipjes voor de resterende Nacho’s

    Groetjes kenneth