Ga naar de inhoud

Fruitige zuurkoolstamp

Met deze heerlijke temperaturen denk je vast niet meteen aan zuurkool als je bedenkt wat je vanavond wilt eten. Maar dit recept met zuurkool en fruit is zo lekker, dat ik hem deze zonnige dag toch met jullie deel. Zuurkoolstamp is namelijk niet alleen lekker als het buiten koud is!...
30 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Fruitige zuurkoolstamp

Zuurkool, zuurkoolstamp met ananas en banaanMet deze heerlijke temperaturen denk je vast niet meteen aan zuurkool als je bedenkt wat je vanavond wilt eten. Maar dit recept met zuurkool en fruit is zo lekker, dat ik hem deze zonnige dag toch met jullie deel. Zuurkoolstamp is namelijk niet alleen lekker als het buiten koud is!

Wat is het genieten hé, zo met het zonnetje er bij. Bij mooi weer denk je natuurlijk meteen aan BBQ, salades en frisse gerechten. Maar het is nu in het seizoen ook lekker om te koken met fruit, zoals deze fruitige zuurkoolstamp.

 

Zuurkoolstamp

Door een zuurkoolstamppotje te maken met ananas en banaan krijgt het een lekker zomers tintje en wordt de stamppot niet zwaar. Als extraatje voeg ik gebakken spekjes toe, en dan is je fruitige stamppotje met zuurkool compleet. Zet jij hem op tafel?

 

Zuurkool, zuurkoolstamp lentegerecht met banaan en ananas

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze fruitige zuurkoolstamp

Voorbereiding: 30 minuten
Stap 1
Kook de aardappelen gaar in ruim water. Warm de zuurkool in een pannetje.
2
Stap 2
Bak de spekjes in een droge koekenpan (zonder boter of olie) krokant. Snijd de banaan en ananas in blokjes.
3
Stap 3
Houd het kookvocht van de aardappelen apart en stamp de aardappelen fijn. Meng dit met zout en peper en een beetje van het kookvocht en roer dit goed door elkaar tot een romig mengsel ontstaat.
4
Stap 4
Roer de zuurkool, het fruit en de spekjes door de aardappelpuree en serveer direct.

Tip: het is ook lekker om dit gerecht koud te eten. Laat de aardappelpuree en gebakken spekjes afkoelen en warm de zuurkool in dat geval niet op. 

Bekijk ook andere recepten
Lente-plaattaart met courgette en pesto
Spanakopita ovenschotel
Geroosterde aardappeltjes met bloemkool en tahin
Broccolischotel met champignons

1 reactie

Heike.

Goedemorgen Brenda. Ziet er heerlijk uit en zo makkelijk en ga ik ook zeker uitproberen zoals zovele gerechten van jou. Fijne Hemelvaartsdag gewenst samen met je gezin.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op