Fruitige zuurkoolstamp

Zuurkool, zuurkoolstamp met ananas en banaanMet deze heerlijke temperaturen denk je vast niet meteen aan zuurkool als je bedenkt wat je vanavond wilt eten. Maar dit recept met zuurkool en fruit is zo lekker, dat ik hem deze zonnige dag toch met jullie deel. Zuurkoolstamp is namelijk niet alleen lekker als het buiten koud is!

Wat is het genieten hé, zo met het zonnetje er bij. Bij mooi weer denk je natuurlijk meteen aan BBQ, salades en frisse gerechten. Maar het is nu in het seizoen ook lekker om te koken met fruit, zoals deze fruitige zuurkoolstamp.

 

Zuurkoolstamp

Door een zuurkoolstamppotje te maken met ananas en banaan krijgt het een lekker zomers tintje en wordt de stamppot niet zwaar. Als extraatje voeg ik gebakken spekjes toe, en dan is je fruitige stamppotje met zuurkool compleet. Zet jij hem op tafel?

 

Zuurkool, zuurkoolstamp lentegerecht met banaan en ananas

Fruitige zuurkoolstamp

Bereidingstijd: 30 minutes

Aantal: 4 personen

Fruitige zuurkoolstamp

Ingrediënten:

  • 500 gram zuurkool
  • 600 gram aardappelen
  • 200 gram spekjes
  • 1 grote banaan
  • 4 ringen verse ananas

Bereiding:

  1. Kook de aardappelen gaar in ruim water. Warm de zuurkool in een pannetje.
  2. Bak de spekjes in een droge koekenpan (zonder boter of olie) krokant. Snijd de banaan en ananas in blokjes.
  3. Houd het kookvocht van de aardappelen apart en stamp de aardappelen fijn. Meng dit met zout en peper en een beetje van het kookvocht en roer dit goed door elkaar tot een romig mengsel ontstaat.
  4. Roer de zuurkool, het fruit en de spekjes door de aardappelpuree en serveer direct.
  5. Tip: het is ook lekker om dit gerecht koud te eten. Laat de aardappelpuree en gebakken spekjes afkoelen en warm de zuurkool in dat geval niet op. 
https://www.brendakookt.nl/2017/05/24/fruitige-zuurkoolstamp/

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Heike. says

    Goedemorgen Brenda.

    Ziet er heerlijk uit en zo makkelijk en ga ik ook zeker uitproberen zoals zovele gerechten van jou.

    Fijne Hemelvaartsdag gewenst samen met je gezin.