Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Pasta met witlof en Parmezaan

Vandaag eten we geen witlof met ham en kaas, maar pasta met witlof en parmezaan. En gebakken spekjes. Ik hoop dat jullie gisteren ook zo genoten hebben van de zonnige zondag. Wij hadden een hele relaxte en gezellige dag in eigen tuin. Deze week zien de berichten er ook goed...
25 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Pasta met witlof en Parmezaan

Pasta met witlof en spekjesVandaag eten we geen witlof met ham en kaas, maar pasta met witlof en parmezaan. En gebakken spekjes.

Ik hoop dat jullie gisteren ook zo genoten hebben van de zonnige zondag. Wij hadden een hele relaxte en gezellige dag in eigen tuin. Deze week zien de berichten er ook goed uit, en dan is het natuurlijk zonde om te lang in de keuken te staan, daarom deel ik vandaag weer een snel gerechtje.

 

Pasta met witlof

Witlof met pasta is weer eens wat anders dan mijn favoriete gerecht met witlof: witlof met ham en kaas. De spekjes geven een extra lekkere hartige smaak aan de gebakken witlof en de champignons. Door de Parmezaan met de warme pasta te mengen, gaat dit smelten en lekker aan de pasta kleven.

 

Pasta met witlof en parmezaan

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze pasta met witlof en parmezaan

Voorbereiding: 25 minuten
Stap 1
Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Stap 2
Bak in een droge koekenpan (zonder boter of olie) de spekjes aan. Snijd de uiteinde van de stronken witlof en snijd de witlof in parten, snijd de champignons in plakjes. Snijd de lente ui in ringen.
3
Stap 3
Bak de witlof en champignons met de spekjes mee, bak dit 10-15 minuten aan tot de witlof gaar is.
4
Stap 4
Roer de Parmezaan door de gekookte pasta, roer vervolgens het witlof mengsel er door en breng op smaak met peper. Verdeel de lente ui over de pasta en maak het af met de verse basilicum (in stukjes gesneden).

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie
Romige pasta met asperge en pesto
Bloemkoolschotel met gehakt en kaassaus

7 reacties

Alma

Ik maakte dit gerecht vegetarisch met pasta Wilde Salie van Wilder Land en ipv spekjes gebruikte ik Hack van Greenforce en ipv champignons een gekookt ei in stukjes erdoor. Zo wordt het eiwitrijk voor de sporters onder ons. Heerlijk!

Laat een bericht achter

Saskia

Verrukkelijk recept, verrassend dat witlof zo goed in een pastagerecht past! Mijn aanvullende tips: neem in plaats van de spekjes voor een vegetarische variant de zogenoemde vega 'kipstukjes' (wat kleiner gesneden). Die zijn lekkerder dan vega 'spekjes' vind ik persoonlijk. Verder: wees niet te zuinig met de champignons. En tot slot: diepvriesbasilicum doet het ook uitstekend in dit gerecht.

Laat een bericht achter

L.
5/5 sterren

Zoooo lekker dit!

Laat een bericht achter

Patries

Vanavond dit gerecht gegeten. Wat een heerlijke combi, witlof met pasta. Dit gerecht komt hier vaker op tafel! Bedankt voor dit heerlijke recept!

Laat een bericht achter

Anne

Dit ziet er wel echt onwijs goed uit, ik ga dit recept opslaan en aankomend weekend lekker maken!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk Anne, dat wordt smullen :)

jonna@burgertrutjes

Leuk idee om de witlof met pasta te combineren, weer eens wat anders dan de traditionele witlofschotel. Lekker in de zomer :)

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op