Pasta met witlof en Parmezaan

Pasta met witlof en spekjesVandaag eten we geen witlof met ham en kaas, maar pasta met witlof en parmezaan. En gebakken spekjes.

Ik hoop dat jullie gisteren ook zo genoten hebben van de zonnige zondag. Wij hadden een hele relaxte en gezellige dag in eigen tuin. Deze week zien de berichten er ook goed uit, en dan is het natuurlijk zonde om te lang in de keuken te staan, daarom deel ik vandaag weer een snel gerechtje.

 

Pasta met witlof

Witlof met pasta is weer eens wat anders dan mijn favoriete gerecht met witlof: witlof met ham en kaas. De spekjes geven een extra lekkere hartige smaak aan de gebakken witlof en de champignons. Door de Parmezaan met de warme pasta te mengen, gaat dit smelten en lekker aan de pasta kleven.

 

Pasta met witlof en parmezaan

Pasta met witlof en Parmezaan

Bereidingstijd: 25 minutes

Aantal: 2 personen

Pasta met witlof en Parmezaan

Ingrediënten:

  • 120 gram penne (of andere pasta)
  • 100 gram spekjes
  • 3 stronken witlof
  • 125 gram champignons
  • 2 stengels lente ui
  • 25 gram geraspte Parmezaan (of zoveel als je lekker vindt )
  • 4 blaadjes verse basilicum
  • peper

Bereiding:

  1. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Bak in een droge koekenpan (zonder boter of olie) de spekjes aan. Snijd de uiteinde van de stronken witlof en snijd de witlof in parten, snijd de champignons in plakjes. Snijd de lente ui in ringen.
  3. Bak de witlof en champignons met de spekjes mee, bak dit 10-15 minuten aan tot de witlof gaar is.
  4. Roer de Parmezaan door de gekookte pasta, roer vervolgens het witlof mengsel er door en breng op smaak met peper. Verdeel de lente ui over de pasta en maak het af met de verse basilicum (in stukjes gesneden).
https://www.brendakookt.nl/2017/05/22/pasta-met-witlof-en-parmezaan/

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. jonna@burgertrutjes says

    Leuk idee om de witlof met pasta te combineren, weer eens wat anders dan de traditionele witlofschotel. Lekker in de zomer :)

  2. Anne says

    Dit ziet er wel echt onwijs goed uit, ik ga dit recept opslaan en aankomend weekend lekker maken!

  3. Patries says

    Vanavond dit gerecht gegeten. Wat een heerlijke combi, witlof met pasta.
    Dit gerecht komt hier vaker op tafel!

    Bedankt voor dit heerlijke recept!