Couscous met broccoli en zalm

Broccoli met couscous en zalmLaat ik er op deze mooie vrijdag weer eens een visdag van maken. Dat doe ik met dit lekkere lichte gerechtje van couscous met broccoli en zalm. Of zalm en broccoli.

Misschien heb je gemerkt dat ik de afgelopen week een paar dagen geen artikel heb geplaatst op mijn blog. Dit komt doordat het de afgelopen week iets hectischer was dan ik had verwacht. Een week zonder internet en een chaotisch (en stoffig) huis dat niet af is, is geen goede combinatie. Ze zeggen niet voor niets dat een opgeruimd huis een opgeruimd hoofd is ;) Wat dat betreft gaan we nu weer de goede kant op. En ik ben inmiddels ook weer verbonden met internet, zo fijn!

Snelle gezonde maaltijd

Ik kan dus weer lekker aan het werk, en daar heb ik super veel zin in. Mijn handen jeuken om met de nieuwe keuken aan de slag te gaan. Nog even en ik kan weer lekkere recepten voor jullie koken! Voor nu doen we het met een gerechtje dat ik nog in mijn oude keuken maakte.

Couscous is een ideaal ingrediënten voor een snelle gezonde maaltijd. Het is snel klaar en heel goed te combineren met andere ingrediënten. Deze keer maakte ik een lekker maaltje met broccoli en zalm. Een paar ringetjes lente ui en citroensap er bij en je hebt een lekkere gezonde maaltijd die snel op tafel staat.

Couscous met broccoli en zalm

Couscous met broccoli en zalm

Couscous met broccoli en zalm

Bereidingstijd: 20 minutes

Aantal: 2 personen

Couscous met broccoli en zalm

Ingrediënten:

 • 120 gram couscous
 • 2 zalmfilets
 • 500 gram broccoli
 • 3 stengels lente ui
 • sap van 1/4 citroen
 • zout en peper
 • 1,5 eetlepel extra vergine olijfolie
 • olie om in te bakken
 • zout en peper

Bereiding:

 1. Week de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 2. Snijd de broccoli in roosjes en kook deze in 8 minuten beetgaar.
 3. Breng de zalmfilets op smaak met zout en peper en citroensap. Bak dit in een warme koekenpan met een beetje olijfolie aan.
 4. Snijd de lente ui in ringen.
 5. Breng de gewelde couscous op smaak met zout, peper en nog een beetje citroensap. Roer hier 1,5 eetlepel extra vergine olijfolie door. Roer de broccoli en lente ui door de couscous en verdeel de zalm erover.
https://www.brendakookt.nl/2017/05/19/couscous-met-broccoli-en-zalm/

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. Mariska says

  Dat klinkt lekker! Ik heb laatst voor het eerst couscous gegeten bij vrienden en zocht een recept om zelf te maken. Dit klinkt wel als de moeite waard om te proberen!

  En ik kan me voorstellen dat het fijn is als je weer helemaal gesetteld bent! Brengt altijd een hoop hectiek mee…