Spinaziewok met paprika en champignons

Spinaziewok receptDit is een van de gerechten die ik al jaren eet op ‘makkelijke eetdagen’ maar die ik nog niet eerder heb gedeeld. De spinaziewok zoals wij dit bijgerecht noemen.

Het gerecht is ontzettend simpel, daarom heb ik het ook nog niet eerder gedeeld. Het leek me te simpel voor brendakookt.nl. Maar aan de andere kant eten wij de spinaziewok regelmatig en er zijn vast bezoekers die opzoek zijn naar een makkelijk gerecht met verse spinazie.

 

Spinaziewok

Tijdens een gesprek dat ik laatst had met een paar vrienden bleek dat een aantal vaak spinazie a la crème of dergelijke kopen en bijna geen verse spinazie eten. Zonde, want verse spinazie is zoveel lekkerder! Daarom vond ik het toch nodig om dit receptje met jullie te delen.

Het is makkelijk, snel en lekker. Tip: je kunt ook restjes groenten die nog in de koelkast liggen mee bakken. Daarbij is de spinaziewok goed te combineren met van alles. Ik eet dit bijvoorbeeld met mihoen, aardappeltjes of pasta.

 

Spinaziewok recept

Spinaziewok met paprika en champignons

Bereidingstijd: 20 minutes

Aantal: 2 personen

Spinaziewok met paprika en champignons

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 125 gram champignons
  • 400 gram verse spinazie
  • olijfolie om in te bakken
  • zout en peper

Bereiding:

  1. Snipper de ui en pers de knoflook. Verwarm olijfolie in een wok of grote koekenpan en fruit de ui hier samen met de knoflook in aan.
  2. Snijd de paprika in blokjes en de champignons in plakjes. Voeg dit bij de ui en bak dit even mee. Doe de spinazie er bij en roerbak dit kort mee tot de spinazie slinkt.
  3. Breng op smaak met zout en peper en serveer direct.
https://www.brendakookt.nl/2017/05/15/spinaziewok-met-paprika-en-champignons/

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Suus says

    Heerlijk! Wij eten ook regelmatig een variant van deze spinazie wok. Ik wok er altijd wat sojasaus doorheen, ook erg lekker!

  2. a.g.vluggen says

    dit recept kan prachtig smaken.
    Maak het regelmatig. Bak er kipfilet bij. Of gewoon spekjes.
    Simpel? Nou reken maar! Waarom moeilijk?

  3. Janneke says

    Heerlijk! Ik heb er nog wat tomaat en olijven doorheen gehusseld.