Oreo brownies van witte chocolade

Oreo browniesYes! Ik heb iets te vieren en daarom trakteer ik jullie op deze lekkere Oreo brownies met witte chocolade. Deze brownies kook ik in het filmpje in de keuken die jullie van mij gewend zijn, maar ‘in het echt’ ben ik gisteren verhuisd naar ons nieuwe huis!

De keuken is nog niet klaar, dus het is even een weekje improviseren (misschien kan dit weekend de barbecue wel aan?) en bij anderen aanschuiven om te eten. Maar zodra de nieuwe keuken is geïnstalleerd laat ik die natuurlijk aan jullie zien!

Voor nu moeten jullie het doen met deze onweerstaanbare oreo brownies van witte chocolade. En dat is ook niet verkeerd hoor.

 

Video: Oreo brownies van witte chocolade

Klik hier als je de video niet kunt zien. Klik hier om mijn andere filmpjes te bekijken, en vergeet je niet gratis te abonneren op mijn YouTube kanaal. Zo kun je mijn video’s als aller eerste bekijken!

Scroll naar beneden voor het uitgeschreven recept. 

Oreo brownies witte chocolade

Oreo brownies van witte chocolade

Bereidingstijd: 25 minutes

Kooktijd/baktijd: 35 minutes

Oreo brownies van witte chocolade

Ingrediënten:

 • 100 gram boter
 • 180 gram witte chocolade
 • 1 ei
 • 300 ml gecondenseerde melk
 • snuf zout
 • 200 gram bloem
 • 7 oreo’s

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 180 ºC en vet de bakvorm in. Plaats er ook een bakpapiertje in.
 2. Smelt de boter en de chocolade in een pannetje. Zet het vuur uit zodra de chocolade en boter is gesmolten.
 3. Mix in een kom het ei los. Voeg hierna de gecondenseerde melk en zout toe. Roer dit door. Voeg de boter en chocolade toe en roer het door. Spatel hierna de bloem er door.
 4. Breek 5 oreo’s in stukjes en roer deze ook door het beslag.
 5. Mix in de bakvorm en verdeel de overige 2 verkruimelde oreo’s erover.
 6. Bak de brownies 35 minuten in de oven, laat het een uur afkoelen voor je het aansnijdt.
https://www.brendakookt.nl/2017/05/13/oreo-brownies-van-witte-chocolade/

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. Marja says

  Ze zien er erg lekker uit Brenda, maar eigenlijk heten ze Blondies met Oreo’s. Dat zijn brownies van witte chocolade. Tenminste zo is het mij geleerd. Maar of ze pietje of klaasje heten….het gaat om de smaak! En die zal wel heerlijk zijn. Ik ga ze zeker maken.
  Groetjes en gefeliciteerd met je nieuwe huis. Hopelijk is je keuken snel klaar.Knuffeltje voor Fem.😋😉👍🏻🎉😘👋🏻