Burrito met kip in molesaus (chocoladesaus)

Burrito Wrap kip in molesausVorige week deelde ik het recept voor molesaus, ook wel Mexicaanse chocoladesaus. Vandaag tip ik je een lekkere burrito waar ik de molesaus in verwerkt heb. Een burrito met kip in molesaus.

Dacht je vorige week: ja lekker de molesaus, maar waar serveer ik het mee? Dan help ik je vandaag een handje op weg. Ik maakte namelijk een goed gevulde burrito met de molesaus.

 

Burrito met kip in molesaus

Kip en molesaus zijn een heerlijke combi, in de Mexicaanse keuken wordt molesaus vrijwel altijd geserveerd met kip. Om er een goed gevulde wrap van te maken voeg ik gekookte rijst toe, en gebakken groenten. De rijst en groenten heb ik niet extra op smaak gebracht omdat de saus in dit geval voldoende smaak aan de burrito geeft.

Burrito Kip, Mexicaanse wraps met chocoladesaus

Burrito met kip in molesaus (chocoladesaus)

Bereidingstijd: 30 minutes

Burrito met kip in molesaus (chocoladesaus)

Ingrediënten:

 • 1 portie molesaus, zie dit recept
 • 400 gram macaroni groenten
 • 2 kipfilets
 • 1 theelepel pikante paprikapoeder
 • zilvervliesrijst
 • 4 wraps
 • eventueel: extra tauge
 • zout en peper
 • olijfolie om te bakken

Bereiding:

 1. Kook de rijst gaar in ruim water (volgens de aanwijzingen op de verpakking).
 2. Snijd de kip in repen en breng dit op smaak met paprikapoeder, zout en peper. Verwarm olijfolie in een koekenpan en bak de kip hierin rondom gaar.
 3. Verwarm een scheutje olijfolie in een wok of koekenpan en bak hierin de groenten. Verwarm de molesaus in een pannetje. Verwarm de wraps kort in de magnetron of een droge koekenpan.
 4. Beleg de wraps met de molesaus en verdeel hierover rijst met groenten en tot slot de kip. Vouw de burrito dicht en serveer direct.
https://www.brendakookt.nl/2017/05/03/burrito-met-kip-in-molesaus-chocoladesaus/

———————————————-

TIP: Neem een kijkje in mijn winkeltje en bestel mijn handige maaltijdplanner en boodschappenplanner! Hier bestel je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. De verse verleiding says

  Dit ziet er goed uit! Dit is een recept waar je lekker veel verse groenten in kunt verwerken. Zelf zou ik prei, bruine bonen, ui, paprika en broccoli erin doen. Zo krijg je met een maaltijd voldoende groenten binnen. Zelf ben ik een groenten man en zorg ik ervoor dat ik overal mijn groenten en fruit in verwerk.