Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Yoghurt-Bananenbrood

Tijd voor een lekker fris én gezond receptje, hét yoghurt-bananenbrood uit het kookboek Yoghurt van Yoghurt Barn. In 2013 was ik aanwezig bij de opening van de eerste vestiging van Yoghurt Barn. Ik weet nog dat het best wel een ding was omdat ik nog niet eerder was uitgenodigd bij...
20 minuten Voorbereidingstijd
45 minuten Bereidingstijd
Delen op

Yoghurt-Bananenbrood

Yoghurt-bananenbrood, Yoghurt bananenbroodTijd voor een lekker fris én gezond receptje, hét yoghurt-bananenbrood uit het kookboek Yoghurt van Yoghurt Barn.

In 2013 was ik aanwezig bij de opening van de eerste vestiging van Yoghurt Barn. Ik weet nog dat het best wel een ding was omdat ik nog niet eerder was uitgenodigd bij een opening. Super leuk om hierbij aanwezig te zijn en de start van Yoghurt Barn mee te maken. Inmiddels zijn ze in veel meer steden te vinden, van Utrecht tot Nijmegen, Den Haag, Haarlem en Den Bosch. Én Yoghurt Barn heeft sinds kort een eigen kookboek uitgebracht.

Yoghurt-bananenbrood, Yoghurt bananenbrood

In Yoghurt vind je 47 zoete en hartige recepten uit de keuken van Yoghurt Barn. Ik had stiekem verwacht (en misschien ook wel gehoopt) dat een aantal recepten van klassiekers uit de barn in dit kookboek zouden staan. Dat is niet het geval, hiervoor moet je toch echt een van de zaken bezoeken om wat lekkers te scoren. Wat je wel in het boek vindt: heel veel uiteenlopende recepten met yoghurt.

Met dit boek willen Wouter en Esther (de oprichters van Yoghurt Barn) laten zien dat yoghurt veelzijdig is en dat je het niet alleen als ontbijt of toetje, maar de hele dag door kunt eten. Zo gezond of ongezond als je het maar wilt maken. Van milkshakes en smoothies tot muffins, dips, platbrood en wafels. Met yoghurt kun je alle kanten op.

Ik koos er voor om in dit geval eens de gezondere kant uit te proberen en testte het yoghurt-bananenbrood. Omdat er geen zoetigheid als suiker of honing wordt toegevoegd was ik hier erg benieuwd naar. Het resultaat is een fris, zacht en smeuiig brood (ik zou het eerder cake noemen dan brood) dat zeker niet droog is. Wat mij betreft mag het brood wel een klein beetje zoet gebruiken, daarom heb ik het gegeten met een beetje jam.

Dit brood vind ik persoonlijk erg lekker bij de koffie of thee als tussendoortje. Of als zoet broodje met een likje jam als toetje na de lunch.

Yoghurt | Yoghurt Barn | verkrijgbaar voor € 15,00
Klik hier om het boek te bestellen via bol

Yoghurt-bananenbrood, Yoghurt bananenbrood

Yoghurt-Bananenbrood

 

Ingrediënten

punten

Extra benodigd: springvorm met diameter van 24 cm

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze yoghurt-bananenbrood

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 45 minuten
Stap 1
Week de rozijnen 30 minuten in heet water.
2
Stap 2
Verwarm de oven voor op 180 ºC en vet de springvorm in met boter en bekleed met bakpapier.
3
Stap 3
Meng in een kom de bloem met het bakpoeder en zout. Klop in een andere kom de eieren los met yoghurt en de geprakte bananen. Doe het bloemmengsel er samen met de gewelde rozijnen bij en roer dit met een spatel door elkaar. Giet het beslag in de vorm.
4
Stap 4
Zet de bakvorm in de oven en bak het brood in 45 tot 50 minuten gaar. Controleer of het brood gaar is door een satéprikker er in te steken, als deze er schoon uit komt is het brood gaar.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Krieltjessalade met lentegroenten en honing-mosterd
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept
Bladerdeegnestjes met Nutella

9 reacties

freddy RUTTEN
5/5 sterren

zo heerlijk lekker dessert voor bij de koffie

Laat een bericht achter

saida

Ik heb het recept exact gevolgd, ook de baktijk. Toch is de cake erg plakkerig en nat. Ik twijfel of het gaar is. Dat lijkt wel het geval te zijn, maar het is heel plakkerig. is dat normaal?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

De cake is inderdaad meer plakkerig dan een Hollandse cake zonder yoghurt.

Gerda

Ik heb dit brood gemaakt met speltmeel, 2 bananen en een geraspte Goudreinet. Smaakt erg lekker en gebruik hem als tussendoortje of lunchbrood.

Laat een bericht achter

Heidi

Lijkt me heerlijk!.. zou je ze ook in plakjes kunnen invriezen??

Laat een bericht achter

Bibi

Klinkt goed!! Denk je dat voor dit recept ook soja yoghurt gebruikt kan worden?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dat lijkt me geen probleem, al heb ik er geen ervaring mee.

Wiwik

Kan men hiervoor ook bakbanen gebruiken!?

Laat een bericht achter

Monique | personal foodblog

Hmm! Dit lijkt mij super lekker als alternatief op het standaard bananenbrood <3

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op