Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Paastulband met advocaat-glazuur en eitjes

Recept voor een hele feestelijke paastulband. Kleine moeite met groots resultaat. Paastulband met advocaat-glazuur.
20 minuten Voorbereidingstijd
1 uur Bereidingstijd
Delen op

Paastulband met advocaat-glazuur en eitjes

Ben je al klaar voor de paasdagen? Stiekem hoop ik dat je nog een extra paasreceptje kunt gebruiken. Ik dook gisteren namelijk nog de keuken in om een lekkere paastulband met advocaat-glazuur voor je te maken. En een succes; dat was het!

Paastulband

De afgelopen weken heb ik heel veel lekkere paasrecepten gedeeld (klik hier om ze allemaal te bekijken). Maar toch vond ik dat er nog iets ontbrak, iets met gele glazuur. Ik wist niet precies hoe ik dit wilde maken, tot ik bij het opruimen van mijn keukenkastjes een fles advocaat tegen kwam. Samen met poedersuiker maakte ik hier een mooie glazuur van. Zonde om het glazuur niet te gebruiken, en daarom bakte ik er een lekkere cake in een tulbandvorm bij. Samen met een paaseitjes in het een perfect paasrecept.

Paaseitjes en glazuur

Is het geen plaatje? En helemaal niet moeilijk om te maken. De cake ziet er vrolijk uit en door de glazuur van advocaat is het een echte paascake geworden. Al maken de paaseitjes het helemaal af natuurlijk. Serveer de paastulband als toetje van de paasbrunch of bij de koffie.

Tulband pasen met glazuur

Paastulband met avocaatglazuur

Deze paastulband is dus het resultaat van een creatief idee. En wat voor resultaat! We hebben hier met z’n allen flink van gesmuld. En het is helemaal niet moeilijk om deze lekkere paastulband te maken!

Eerst verwarm ik de oven voor en vet ik de tulbandvorm in. In een kom meng ik vervolgens de roomboter en (vanille)suiker tot een romig mengsel. Voeg vervolgens één voor één de eieren en citroensap toe, gevolgd door het zelfrijzend bakmeel. Mix alles goed door elkaar. Giet het beslag in de ingevette tulbandvorm en bak de cake dan zo’n 60 minuten in de oven.

Je kan controleren of de tulband gaar is door met een satéprikker in de cake te prikken. Komt de satéprikker er weer schoon uit? Dan is je tulband klaar om uit de oven te komen. Laat de cake volledig afkoelen terwijl je de gele glazuur maakt.

Glazuur met advocaat

Als de cake afkoelt, is het tijd om de glazuur met advocaat te maken. Daarvoor zeef je de poedersuiker en roer je dit door de advocaat. Pas de dikte van het glazuur eventueel aan met extra advocaat of poedersuiker, iets te dik is beter dan te dun. Glazuur klaar? Plaats de afgekoelde tulband dan op bakpapier en verdeel met een lepel het glazuur erover. Om het af te maken voeg je ten slotte de paaseieren toe. Laat de paastulband met advocaat-glazuur en paaseieren ongeveer 45 minuten opstijven.

Paastulband met advocaatglazuur

Paastulband: tulbandcake voor Pasen

Deze paastulband is zo lekker om te maken voor de Pasen. Dit tulband recept maak je met gemak van tevoren klaar en serveer je bij de koffie, bij de brunch of als toetje. Zo lekker!

Ingrediënten

Voor de decoratie

Extra benodigd: tulbandvorm

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze paastulband met advocaat-glazuur en eitjes

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 1 uur
Stap 1
Vet de tulbandvorm in en bestuif dit met bloem, verwarm de oven voor op 175 ºC.
2
Stap 2
Meng de roomboter met suiker en vanillesuiker. Klop tot het goed gemengd is en een romig mengsel ontstaat. Meng hierna een voor een de eieren door het mengsel en de citroensap. Voeg hierna het zelfrijzend bakmeel toe en mix dit goed door.
3
Stap 3
Giet het beslag in de tublandvorm en bak de cake in 60 minuten gaar. Controleer of de cake gaar is, als een satéprikker er schoon uitkomt is de cake gaar. Laat de cake afkoelen.
4
Stap 4
Zeef de poedersuiker en roer dit door de advocaat. Voeg desgewenst een klein beetje extra advocaat of poedersuiker toe om de dikte van het glazuur aan te passen. Tip: liever iets te dik dan te dun. 
5
Stap 5
Plaats de afgekoelde tulband op een velletje bakpapier (en eventueel op een bakrooster) en verdeel met een lepel het glazuur over de tulband. Verdeel tot slot de paaseieren over het glazuur.
6
Stap 6
Laat de paastulband met advocaat-glazuur en paaseieren ongeveer 45 minuten opstijven.
Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept
Bladerdeegnestjes met Nutella

9 reacties

Arien
5/5 sterren

Breda hij is heerlijk geworden. Goed gelukt! En makkelijk te maken. Was, een beetje laat dit jaar met bakken, maar je hebt m'n Paasbaksel echt gered! Vrolijk Pasen!

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Wat goed om te horen Arien, geniet ervan! Fijne Paasdagen

Marion

Hallo Brenda, De cake ziet er heel leuk uit, ik ga hem met de Pasen maken. Vraagje .... hoe groot moet bakblik (tulband) zijn ? Groet, Marion

Laat een bericht achter

Riny

Hoi Brenda, Ik heb je Paas tulband met advocaat glazuur gemaakt voor de 2e keer. Omdat ik coeliakie heb moet ik alles glutenvrij bakken. Deze tulband heb ik met glutenvrij meel gemaakt van AH. Wel een kortere baktijd en met hetelucht gebakken. En hij is/was super lekker... Ik had tokkelroom als advocaat gebruikt. Hij was dus iets minder geel. Bedankt voor dit heerlijke recept.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat fijn dat je een manier gevonden hebt om de tulband met/zonder advocaat te maken. Bedankt voor je berichtje, echt leuk om te horen!

Marja

Hij ziet er heerlijk uit Brenda. Echt paasachtig, als dat tenminste een woord is. Ik ben nu op zoek naar een cheesecake recept dat foolproof is want ze mislukken altijd bij mij. Alleen gaat dat lastig als je geen of incompleet internet hebt! Helaas. Maar ik ga deze zeker een keer maken, maar dan met smarties of zo. Of die gele Engelse dropjes met een zwart rondje in de midden. Nou ja dat zie ik dan wel. Ik zal je recept goed bewaren. Groetjes en hele fijne paasdagen. Knuffeltje voor Fem. ??????????

Laat een bericht achter

Andrea

De citroen is niet toegevoegd. Mijn cake zit al in de oven

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Waarschijnlijk ben ik ook vergeten de citroen toe te voegen. Maar dat is geen ramp hoor, de cake is evengoed lekker.

jonna@burgertrutjes

Ziet er prachtig uit deze paastulband. Lekker in combinatie met de glazuur.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op