Ga naar de inhoud

Mihoen met kip en sperzieboontjes

Na de paasinspiratie van de afgelopen week (klik hier om alle paasrecepten te bekijken) vond ik het vandaag weer een tijd voor een makkelijke maaltijd: mihoen met kip en sperzieboontjes. Ik ben gek op maaltijden als deze. Het is snel klaar, lekker en nog gezond ook. Win-win-win dus! Dit is...
30 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Mihoen met kip en sperzieboontjes

Mihoen met kip Na de paasinspiratie van de afgelopen week (klik hier om alle paasrecepten te bekijken) vond ik het vandaag weer een tijd voor een makkelijke maaltijd: mihoen met kip en sperzieboontjes.

Ik ben gek op maaltijden als deze. Het is snel klaar, lekker en nog gezond ook. Win-win-win dus! Dit is zo’n maaltje dat ik in elkaar draai als ik eigenlijk niet zo veel tijd heb om te koken, maar wel iets gezonds wil eten. Deze keer heb ik er sperzieboontjes bij gebakken, het is ook lekker om dit te vervangen door broccoli of verse spinazie.

Het geheime ingrediënt van dit gerecht is wat mij betreft de zoete ketjap. Ik ben er gek op. Naast de drie eetlepels die ik mee bak voeg ik op mijn bord vaak nog een beetje extra toe.

Kip met mihoen en sperziebonen

Mihoen met kip en sperzieboontjes

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze mihoen met kip en sperzieboontjes

Voorbereiding: 30 minuten
Stap 1
Snijd de kipfilet in blokjes. Verwarm olijfolie in een koekenpan. Doe de kip in de pan en breng op smaak met de kipkruiden. Bak de kipfilet rondom aan.
2
Stap 2
Snijd de uiteinden van de sperziebonen en kook deze in ruim water beetgaar, in ongeveer 8 minuten.
3
Stap 3
Snijd de ui fijn en doe dit bij de kipfilet in de pan. Snijd de champignons in plakjes en bak deze mee. Breng op smaak met zout en peper en voeg de ketjap er bij. Laat dit nog 10 minuutjes mee verwarmen. Roer de sperziebonen door het mengsel en verwarm dit ook nog even mee.
4
Stap 4
Wel de mihoen in ruim kokendheet water.
5
Stap 5
Serveer de kip met sperziebonen samen met de mihoen en eventueel een beetje extra ketjap.
Bekijk ook andere recepten
Lente-plaattaart met courgette en pesto
Spanakopita ovenschotel
Geroosterde aardappeltjes met bloemkool en tahin
Broccolischotel met champignons

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op