Mihoen met kip en sperzieboontjes

Mihoen met kip Na de paasinspiratie van de afgelopen week (klik hier om alle paasrecepten te bekijken) vond ik het vandaag weer een tijd voor een makkelijke maaltijd: mihoen met kip en sperzieboontjes.

Ik ben gek op maaltijden als deze. Het is snel klaar, lekker en nog gezond ook. Win-win-win dus! Dit is zo’n maaltje dat ik in elkaar draai als ik eigenlijk niet zo veel tijd heb om te koken, maar wel iets gezonds wil eten. Deze keer heb ik er sperzieboontjes bij gebakken, het is ook lekker om dit te vervangen door broccoli of verse spinazie.

Het geheime ingrediënt van dit gerecht is wat mij betreft de zoete ketjap. Ik ben er gek op. Naast de drie eetlepels die ik mee bak voeg ik op mijn bord vaak nog een beetje extra toe.

Kip met mihoen en sperziebonen

Mihoen met kip en sperzieboontjes

Mihoen met kip en sperzieboontjes

Bereidingstijd: 30 minutes

Aantal: 2 personen

Mihoen met kip en sperzieboontjes

Ingrediënten:

 • 150 gram kipfilet
 • 1 theelepel kipkruiden
 • 400 gram sperziebonen
 • 1 ui
 • 125 gram champignons
 • 3 eetlepels zoete ketjap
 • 100 gram mihoen
 • olijfolie om te bakken
 • zout en peper

Bereiding:

 1. Snijd de kipfilet in blokjes. Verwarm olijfolie in een koekenpan. Doe de kip in de pan en breng op smaak met de kipkruiden. Bak de kipfilet rondom aan.
 2. Snijd de uiteinden van de sperziebonen en kook deze in ruim water beetgaar, in ongeveer 8 minuten.
 3. Snijd de ui fijn en doe dit bij de kipfilet in de pan. Snijd de champignons in plakjes en bak deze mee. Breng op smaak met zout en peper en voeg de ketjap er bij. Laat dit nog 10 minuutjes mee verwarmen. Roer de sperziebonen door het mengsel en verwarm dit ook nog even mee.
 4. Wel de mihoen in ruim kokendheet water.
 5. Serveer de kip met sperziebonen samen met de mihoen en eventueel een beetje extra ketjap.
https://www.brendakookt.nl/2017/04/11/mihoen-kip-en-sperzieboontjes/

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. Joane says

  Dit klinkt echt heerlijk! Jammer genoeg houdt een van mijn huisgenoten niet van champignons. Weet jij misschien waardoor ik het zou kunnen vervangen, of kan ik ze er ook gewoon eruit laten/ apart erbij serveren?

  • Brenda Kookt says

   Het is geen probleem om de champignons er uit te laten. En je kunt ze ook apart serveren, bak ze dan met een klein beetje ketjap.

 2. Marijke says

  Hoi Brenda,
  Bedoel je met zoete ketjap de gewone ketjap manis?

 3. Andries says

  Even geprobeerd en zoals zo vele van je recepten was het weer heerlijk.
  Heb de mihoen vervangen door noedels, dit omdat mijn vrouw niet van mihoen houdt