Kwarkglaasje met bitterkoekjes, mango en paaseitjes

Paastoetje met kwark en mangoEen kwarkglaasje met bitterkoekjes, mango en paaseitjes, daarmee sluit je je paasbrunch feestelijk af!

Persoonlijk vind ik het erg lekker om bij de paasbrunch een fris hapje te serveren, een klein toetje. Omdat er tijdens de paasbrunch vaak meer dan genoeg gegeten wordt is het fijn als het toetje niet te zwaar valt en daarom besloot ik aan de slag te gaan met kwark.

 

Frisse mango

Voor de gele touch (die tijdens de paasbrunch toch niet mag ontbreken) heb ik mango toegevoegd. Daarbij is mango ook lekker fris en zorgt het er voor dat de kwark verder geen zoetigheid als suiker of honing nodig heeft. De bitterkoekjes en paaseitjes maken het kwarkglaasje wat mij betreft af en zorgen voor een feestelijk (en extra lekker) effect.

 

kwark met mango, bitterkoekjes en paaseitjes

Kwarkglaasje met bitterkoekjes, mango en paaseitjes

Kwarkglaasje met bitterkoekjes, mango en paaseitjes

Bereidingstijd: 15 minutes

Aantal: 6 personen

Kwarkglaasje met bitterkoekjes, mango en paaseitjes

Ingrediënten:

  • 350 gram kwark (of Griekse yoghurt)
  • 1 mango
  • 12 bitterkoekjes
  • 18 paaseitjes

Bereiding:

  1. Schil de mango, snijd de pit er uit en snijd de mango in kleine blokjes. Snijd 9 bitterkoekjes in blokjes en hak 12 paaseitjes in stukken.
  2. Meng de kwark met 3/4 van de blokjes mango, de blokjes bitterkoekjes en de gehakte paaseitjes.
  3. Verdeel het kwarkmengsel over 6 glaasjes. Halveer de overige bitterkoekjes en paaseitjes. Garneer de glaasje met een half bitterkoekje, 2 halve paaseitjes en de overige mangoblokjes.
  4. Tip: dit toetje kun je 2 a 3 uur van te voren maken. Bewaar de glaasjes in de tussentijd afgedekt in de koelkast.
https://www.brendakookt.nl/2017/04/09/kwarkglaasje-met-bitterkoekjes-mango-en-paaseitjes/

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES