Brenda Kookt!

Lekkere recepten, voor ieder wat wils!

  • HOME
  • RECEPTEN
  • VIDEO’S
  • INSPIRATIE
    • Brenda Tipt
    • Eetdagboekjes
    • Kooktips
    • Persoonlijk
    • Reports
    • Reviews
    • Overige foodinspiratie
  • WINKEL
  • ABOUT
  • CONTACT

Kwarkglaasje met bitterkoekjes, mango en paaseitjes

9 april, 2017 | DOOR Brenda Kookt | 1 REACTIE

Paastoetje met kwark en mangoEen kwarkglaasje met bitterkoekjes, mango en paaseitjes, daarmee sluit je je paasbrunch feestelijk af!

Persoonlijk vind ik het erg lekker om bij de paasbrunch een fris hapje te serveren, een klein toetje. Omdat er tijdens de paasbrunch vaak meer dan genoeg gegeten wordt is het fijn als het toetje niet te zwaar valt en daarom besloot ik aan de slag te gaan met kwark.

 

Frisse mango

Voor de gele touch (die tijdens de paasbrunch toch niet mag ontbreken) heb ik mango toegevoegd. Daarbij is mango ook lekker fris en zorgt het er voor dat de kwark verder geen zoetigheid als suiker of honing nodig heeft. De bitterkoekjes en paaseitjes maken het kwarkglaasje wat mij betreft af en zorgen voor een feestelijk (en extra lekker) effect.

 

kwark met mango, bitterkoekjes en paaseitjes

Kwarkglaasje met bitterkoekjes, mango en paaseitjes

Print
Kwarkglaasje met bitterkoekjes, mango en paaseitjes

Bereidingstijd: 15 minutes

Aantal: 6 personen

Kwarkglaasje met bitterkoekjes, mango en paaseitjes

Ingrediënten:

  • 350 gram kwark (of Griekse yoghurt)
  • 1 mango
  • 12 bitterkoekjes
  • 18 paaseitjes

Bereiding:

  1. Schil de mango, snijd de pit er uit en snijd de mango in kleine blokjes. Snijd 9 bitterkoekjes in blokjes en hak 12 paaseitjes in stukken.
  2. Meng de kwark met 3/4 van de blokjes mango, de blokjes bitterkoekjes en de gehakte paaseitjes.
  3. Verdeel het kwarkmengsel over 6 glaasjes. Halveer de overige bitterkoekjes en paaseitjes. Garneer de glaasje met een half bitterkoekje, 2 halve paaseitjes en de overige mangoblokjes.
  4. Tip: dit toetje kun je 2 a 3 uur van te voren maken. Bewaar de glaasjes in de tussentijd afgedekt in de koelkast.
3.1
https://www.brendakookt.nl/2017/04/09/kwarkglaasje-met-bitterkoekjes-mango-en-paaseitjes/
© All rights reserved www.brendakookt.nl - Brenda Kookt!

———————————————-

De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019 is inmiddels UITVERKOCHT. Omdat het zo snel is gegaan heb ik een andere toffe actie. Mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! bestel je nu voor € 17,50 (ipv de oorspronkelijke € 25,-).
 Klik hier voor meer informatie.

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt via Instagram (username @brendakookt) hier deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s.
Ook kun je me vinden op Facebook.

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Bekijk ook:

  • Lemon Lava CakejeLemon Lava Cakeje
  • Menu paasbruchMenu paasbruch
  • Kipcocktail met mango en sinaasappelKipcocktail met mango en sinaasappel
  • Tomaat gevuld met eiTomaat gevuld met ei

Filed Under: Nagerecht, Ontbijt en Lunch, Pasen Tagged With: bitterkoekjes, klein hapje pasen, makkelijk paastoetje, makkelijk toetje, nagerecht, paasbrunch, paasrecept, pasen, recept, snel paastoetje, snel toetje, toetje, toetje Pasen

<< Bacon and Eggs Florentine (VIDEO)
Menu paasbruch >>

REACTIES

  1. Daniëlle says

    9 april, 2017 at 08:53

    Lekker toetje. Staat altijd leuk zo in een glaasje.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GA SNEL NAAR:

WELKOM

Hoi! Leuk dat je langskomt bij BrendaKookt.nl!
Brenda Kookt staat voor lekkere recepten, voor ieder wat wils. Ik wil je laten zien dat koken leuk is en dat het niet moeilijk en ingewikkeld hoeft te zijn om een lekker maaltje op tafel te zetten.

Op mijn foodblog worden uiteenlopende recepten afgewisseld met kooktips en reviews van kookboeken, restaurants en meer.
Ik hoop dat ik je kan inspireren om de keuken in te duiken. Kijk lekker rond, en eet smakelijk!

WINKEL

NIEUWSTE VIDEO

BEKIJK OOK

INSTAGRAM

  • Door alle zonnige skifotos van de afgelopen week heb ik
  • Wil je dit weekend aan de bak? Ga dan voor
  • Hi there! Stond ik vanmiddag ineens gezellig in de keuken
  • Wat gaan jullie doen op deze ZONdag?  Heerlijk zon
  •  Voor deze foto! Hier wil je toch een plakje
  • Gnocchi! Als je het nog nooit gegeten hebt staat er
  • Valentijn Vertel eens doen jullie er aan?  Als je
  • Pannenkoekenlovers opgelet!  Vandaag deel ik een variatie op mijn
  • Van die simpele gerechten die vroeger regelmatig op tafel stonden

ZOEK OP CATEGORIE

FACEBOOK

Brenda Kookt

MELD JE AAN

MEEST GELEZEN

Pannenkoeken (basisrecept)
Wortelcake met pistache
Makkelijke maaltijd
Recepten

VOLG BRENDA KOOKT

       


Designed by Eunoia Studio | Development by Bamboo Media

BLOG

Blog
Recepten
Adverteren
Disclaimer
Privacy & cookies

OVER MIJ

About Brenda
Contact
Persoonlijk
In de media

VOLG BRENDA KOOKT

       


Design by Eunoia Studio | Development by Bamboo Media

BLOG

Blog
Recepten
Adverteren
Disclaimer

OVER MIJ

About Brenda
Contact
Persoonlijk
In de media
Naast chocolade koekjes verzamelt Brenda Kookt ook digitale Cookies. Klik op 'Meer informatie' voor de privacy- & cookieverklaring.OKMeer informatie