Lemon Lava Cakeje

Lemon Lava Cakeje, Citroen, Lemon curdAls je met de paasdagen een toetje wilt serveren dan moet je voor deze lemon lava cakejes gaan. Ze zijn zo lekker, echt!

Soms kom je een gerechtje tegen en dan weet je gewoon dat je het moet maken. Meteen! Dat had ik toen ik deze cakejes via Pinterest voorbij zag komen. Ik ben gek op citroen en bij het zien van deze cakejes liep het water me in de mond. Dit moest ik proeven.

 

Spectaculaire lemon lava cakejes

De lemon lava cakejes zijn niet alleen lekker maar ook spectaculair! Als je het cakeje opensnijdt loopt het nog zachte citroenmengsel er namelijk uit. De cakejes zijn afgeleid van de chocolade moelleux oftewel het chocolade lava cakeje (dit lekkere recept bekijk je hier). Wat mij betreft is dit de frisse zomerversie van het bekende chocolade cakeje.

Het recept is ietsje aangepast naar mijn smaak, en ook de baktijd en temperatuur heb ik aangepast. De cakejes zijn extra lekker als je ze serveert met een beetje poedersuiker en vers fruit er naast. Ik raad het af om slagroom op de warme cakejes te serveren, deze smelt namelijk weg en dan ziet het er niet meer appetijtelijk uit.

Lemon Lava Cakeje, Citroen, Lemon curd

Lemon lava cakeje

Lemon Lava Cakeje

Bereidingstijd: 25 minutes

Kooktijd/baktijd: 12 minutes

Aantal: 8 stuks

Lemon Lava Cakeje

Ingrediënten:

  • 120 gram witte chocolade
  • 113 gram ongezouten boter
  • 95 gram bloem
  • 60 gram poedersuiker
  • snuf zout
  • 4 grote eieren
  • 225 gram lemon curd (bijvoorbeeld naar dit recept)
  • rasp van 1,5 citroen
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • Voor de garnering
  • poedersuiker
  • verse bessen (ik nam blauwe bessen en frambozen)
  • Extra benodigd: een muffinvorm
    Tip: gebruik een siliconen-vorm zodat je de cakejes er gemakkelijker uit kunt halen. 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en vet de muffivorm in. Leg eventueel een rondje bakpapier op de bodem om er voor te zorgen dat de cakejes straks gemakkelijker los komen.
  2. Smelt de witte chocolade samen met de boter in een pannetje of in de magnetron. (bekijk hier hoe je dit kunt doen)
  3. Roer de bloem, poedersuiker en zout door het chocolademengsel. Voeg hierna de eieren, lemon curd, citroen rasp en vanille toe en roer dit goed door.
  4. Vul de vormpjes voor 2/3 met het beslag en verwarm dit 12 tot 15 minuten in de oven. Laat de lemon taartjes heel kort een beetje afkoelen en haal ze voorzichtig uit de vormpjes, leg ze hierna direct op de bordjes of schaaltjes.
  5. Bestrooi de lemon lava cakejes met poedersuiker en versier met vers fruit. Serveer het hierna direct.
  6. Tip: iedere oven is anders en bij dit gerecht komt het nauw aan als je wilt dat de cakejes bij het opensnijden uitlopen. Twijfel je hoe lang jouw cakejes nodig hebben om ze perfect smeuïg van binnen te houden? Test het dan uit met 1 cakeje en bak later de andere cakejes.  
https://www.brendakookt.nl/2017/04/07/lemon-lava-cakeje/

———————————————-

TIP: Neem een kijkje in mijn winkeltje en bestel mijn handige maaltijdplanner en boodschappenplanner! Hier bestel je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *